Gandia aspira a convertir-se en epicentre dels festivals musicals en el panorama nacional

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, l’edil de Cultura, Nahuel González; juntament amb Duke Abengózar, organitzador del Pirata Rock,  i Alfred Sáez, del Mediterranea Festival, han presentat en Fitur alguna de les novetats que estos dos grans esdeveniments musicals tindran durant enguany.

Mascarell ha afirmat que “l’oci i el turisme estan interrelacionats i la música és un element comú de tots dos. Com a destinació turística hui ens reivindiquem com a ciutat de festivals i ho fem agraint a promotors i tots els que han confiat en nosaltres. El Pirata va ser el primer a apostar en nosaltres com a ciutat capaç d’albergar festivals i, ara, ja s’ha convertit és el primer dels grans festivals de la Comunitat Valenciana. D’altra banda, tenim a Alfred, que també ha confiat en Gandia i amb qui iniciem esta nova marxa que ens consolidarà com una gran ciutat”.

Pel que fa al Pirata Festival, que se celebrarà del 12 al 15 de juliol, Duke Abengózar ha anunciat que la pròxima edició comptarà amb quatre escenaris, 16.000 metres quadrats més, a més d’una oferta musical molt variada amb més artistes que mai.

“En estos cinc anys han passat moltes coses. Dos anys parats per la pandèmia han sigut difícils i per a nosaltres ha sigut complicat. En 2017, van vindre 6.000 persones i l’any passat vam tindre pics de 18.500. Hem crescut molt i hem d’agrair a regidors, tècnics i a tots els que ens ajuden perquè les coses siguen”, ha assenyalat Abengózar.

Finalment, sobre el Meditarranea Festival, tal com ha afirmat Sáez, se celebrarà els dies 18 i 19 d’agost en el Parc de la Festa. “Des del primer dia que comencem a parlar, l’ajuntament va apostar per nosaltres. Venim a sumar-nos a l’oferta de programació cultural. Soc de Gandia i espere que el Mediterranea tinga la projecció del Pirata”, ha afirmat el promotor de l’esdeveniment, qui ha avançat que el festival tindrà una zona per a tota la família amb un cartell que encara té molts artistes per revelar.