Gandia atorga 2 milions d’euros en ajudes per al sector productiu

Gandia s’ha endinsat en la Fase 1 de la desescalada de la crisi del COVID-19 amb una molt bona notícia per al sector productiu de la ciutat. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i el regidor de Polítiques Econòmiques, Indústria i Innovació, Ferran Martínez, han anunciat -en la primera roda de premsa telemática de la història del municipi, i en companyia dels membres del fòrum socioeconòmic- que l’Ajuntament de Gandia atorgarà de manera imminent una línia d’ajudes directes per valor de 2 milions d’euros (1.500 euros màxim per local) als autònoms, xicotetes empreses i micropymes.

La finalitat: pal·liar els efectes negatius de la pandèmia, reactivar el sector productiu que s’ha vist afectat per la mateixa i contribuir al reforçament estratègic del sector, incidint especialment en el terreny de la innovació. Aquestes subvencions van dirigides al sector del comerç minorista, la hostaleria i els serveis de Gandia, i complementen les ajudes de 57 milions d’euros que va aprovar la Generalitat Valenciana per a tot el territori valencià. Aquests 2 milions d’euros procedeixen dels 4,5 milions d’euros que l’Ajuntament ha destinat del romanent de tresoreria per a alleujar la crisi del coronavirus. Es tracta d’un pla econòmic viu, el que significa que es continuarà treballant en ajudes futures a partir de noves modificacions pressupostàries.

Aquesta mesura de reactivació econòmica ha estat llançada este matí pel fòrum socioeconòmic, que es va posar en marxa per atendre l’emergència del COVID-10, i que està integrat per l’alcaldessa i pels portaveus polítics José Manuel Prieto (PSPV), Josep Alandete (Compromís-Més Gandia Unida), Víctor Soler (PP) i Pascal Renolt (Ciutadans); el regidor Ferran Martínez; el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur; el vicepresident de FAES i president del CES, Ramón Soler; i els representants sindicals Raül Roselló (UGT) i Josep Antoni Carrascosa (CC.OO). Estes subvencions, per als membres del fòrum, suposen un vertader baló d’oxigen per a tots aquells negocis del sector productiu que s’han vist obligats a tancar durant l’estat d’alarma.

Diana Morant ha expressat que la voluntat de l’Ajuntament és ajudar a tot aquell autònom, xicotet empresari y micropyme que s’ha vist afectat pel COVID-19. “L’Ajuntament no té ni els recursos ni les competències de les Administracions Superiors, però considerem que és necessari atorgar ajudes que incentiven al fet que els establiments comercials, hostalers i de serveis tornen a obrir la persiana. No volem que per culpa de la crisi hi haja cap establiment tancat. Volem que el sector productiu sàpiga que l’Ajuntament està del seu costat”.

Morant ha destacat l’esforç econòmic de l’Ajuntament, atès que hi ha Comunitats Autònomes i ciutats que multipliquen per 10 o per 20 la població de Gandia “que estan destinant la mateixa quantitat de dos milions d’euros que la nostra ciutat”.