L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha anunciat en la primera roda de premsa telemática de la història de la ciutat, en la qual també han intervingut els membres del fòrum socioeconòmic, que l’Ajuntament de Gandia atorgarà de manera imminent una línia d’ajudes directes per valor de 2 milions d’euros (1.500 euros màxim per local) als autònoms, xicotetes empreses i micropymes.
La finalitat: pal·liar els efectes negatius de la pandèmia, reactivar el sector productiu que s’ha vist afectat per la mateixa i contribuir al reforçament estratègic del sector, incidint especialment en el terreny de la innovació. Estes subvencions van dirigides als sectors del comerç minorista, la hostaleria i de serveis de Gandia, i complementen les ajudes de 57 milions d’euros que va aprovar la Generalitat Valenciana per a tot el territori valencià.
Diana Morant ha indicat que “l‘Ajuntament no té ni els recursos ni les competències de les Administracions superiors, però considerem que és necessari atorgar ajudes que incentiven al fet que els establiments comercials, hostalers i de serveis tornen a obrir la persiana. No volem que per culpa de la crisi hi haja cap establiment tancat. Volem que el sector productiu sàpiga que l’Ajuntament està del seu costat”, ha assenyalat. Morant també ha destacat l’esforç econòmic de l’Ajuntament, atès que hi ha comunitats autònomes i ciutats que multipliquen per 10 o per 20 la població de Gandia que estan destinant la mateixa quantitat de dos milions d’euros que la nostra ciutat.
Per la seua banda, el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha manifestat que “hui ha quedat clar que som capaços d’aconseguir consensos, d‘enriquir les mesures amb les propostes que fan els sectors productius a mesura que les Administracions superiors obrin els camins perquè puguem actuar complementant allò que altres organismes no poden realitzar. Farem tot el que siga necessari en estos moments per a ajudar a tots els que patixen les conseqüències d’esta pandèmia”.
Així, Gandia ja té encarada la nova fase de vertebració econòmica perquè els efectes de la crisi sanitària del coronavirus siguen els mínims possibles una vegada transcórrega l’emergència. Des del primer moment, l’Ajuntament ha tingut molt clar que és primordial atendre les prioritats dels col·lectius més vulnerables així com als sectors productius afectats pel tancament dels negocis.
“Cal respondre a la necessitat sanitària, però també cal avançar la fi d’esta situació excepcional des del punt de vista econòmic. L’Ajuntament sempre ha estat en marxa impulsant mesures dialogades i consensuades amb els agents socioeconòmics de la ciutat i amb tots els partits polítics, i continuarem treballant en la mateixa línia”, ha subratllat l’alcaldessa.
Estos 2 milions d’euros procedixen dels 4,5 milions d’euros que l’Ajuntament de Gandia ha destinat del romanent de tresoreria per a alleujar la crisi del coronavirus. Es tracta d’un pla econòmic viu, el que significa que es continuarà treballant en ajudes futures a partir de noves modificacions pressupostàries.