Gandia atorga altres 191.000 euros en ajudes als sectors productius més afectats per la pandèmia

El regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha anunciat que la Junta de Govern de la ciutat de Gandia ha aprovat este matí la sisena remesa de sol·licituds, 46, d’ajudes directes Parèntesi Gandia, dins el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, i que ja es podrien pagar a finals de setmana per un valor de 96.615 euros. Si les sumem a les concedides ja, estem parlant de 586.

Així, només restaran 11 sol·licituds, que s’aprovaran dilluns pròxim. D’esta manera, en total s’hauran concedit 1.351.144 euros. “Per tant, culminarà la primera fase del Parèntesi, però el Govern local ja treballa en una segona línia per a les pròximes setmanes, on s’inclouran altres activitats econòmiques i figures jurídiques excloses per raons legals, fins a arribar als 2,4 milions d’euros pressupostats”, ha indicat.

A més, la Junta de Govern ha aprovat 11 noves sol·licituds per valor de 17.500 euros corresponents a les ajudes a la innovació i a la transformació digital del comerç i el sector turístic, que es sumen a les 32 concedides la setmana passada (52.000 euros). Cal recordar que el termini està obert fins a l’1 de juny. D’igual manera, s’han concedit 28 ajudes al foment de l’activitat cultural que equivalen a 86.000 euros.

D’altra banda, Prieto ha informat que s’ha aprovat el decret, negociat la setmana passada amb les forces sindicals, per a deixar sense efectes des de hui dilluns el tele-treball i els grups bombolla pel que fa al personal de l’Ajuntament, iniciat el mes de novembre passat i prorrogat en desembre per raons de seguretat enfront de la pandèmia. Sí que es manté el tele-treball contemplat en el pla d’ordenació. “És el resultat de la millora de les dades epidemiològiques a la ciutat i al departament de salut de Gandia. Tot i això, la relaxació no és una opció i cal continuar actuant amb prudència i responsabilitat, sobretot en les dates que s’aproximen i que conviden a l’augment de la interacció social; del comportament d’estes setmanes dependrà el que passe els mesos pròxims”, ha remarcat el regidor socialista.