Gandia augmenta el servei de taxis per a cobrir la demanda d’estiu i d’esdeveniments festius

Gandia comptarà amb més servei de taxis durant l’estiu i en esdeveniments massius com el Pirata Beach Fest o la Fira i Festes. Tal com ha anunciat els regidors de Turisme, Vicent Mascarell, i de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, s’ampliarà la prestació de servei de taxis de 14 a 20 taxis més a la ciutat i s’augmentarà també l’oferta des de municipis propers a Gandia. Així ho expressa també la resolució del 20 de maig de la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució per la qual s’autoritza esta ampliació enguany.

«Estem davant una molt bona notícia. Pense que era una necessitat. Som consistents del fet que el servei era insuficient en èpoques assenyalades», ha apuntat Mascarell. Així doncs, tal com ha especificat el regidor de Mobilitat «la Conselleria de Transport i Mobilitat autoritza a aquells que tenen la llicència de taxi per a l’àrea de prestació de taxi de la Safor (Gandia, Tavernes, Oliva) perquè puguen recollir viatgers en determinades dates i on se celebren esdeveniments d’una magnitud considerable».

Segons el regidor de Turisme, existia una necessitat de millorar la comunicació també entre Gandia i els municipis propers. Així doncs, es generarà una oferta també als municipis costaners de la Safor per als caps de setmana de juliol i agost des de les 21.00 h del dissabte a les 07.00 h del diumenge; la Nit de Nadal de les 21.00 h del 24 a les 07.00 h del 25 de desembre; i la Nit de Cap d’Any des de les 21.00 h del 31 de desembre a les 07.00 h de l’1 de gener.

Durant la nit de Sant Joan ja es va portar a terme este augment de servei, vigent des de les 20.00 h del 23 de juny fins a les 07.00 h del 24 de juny. Esta prestació també s’ampliarà durant la celebració del Pirata Beach Fest del 14 al 18 de juliol i durant la Fira i Festes de l’1 a 5 d’octubre. «Vull agrair l’esforç, la comprensió i la sensibilitat que ha tingut la Conselleria, perquè cobrim i donem resposta a una demanda històrica del sector turístic de Gandia que any rere any venia detectant la carència de taxis sobretot en moments puntuals, caps de setmana i esdeveniments extraordinaris», ha afegit Mascarell.

«L’objectiu al final és que una ciutat turística necessita tindre servei que satisfaça les seues necessitats. Està clar que Gandia no és la mateixa en hivern que en estiu i, si tenim més població, necessitem millor i més servei», ha detallat per la seua banda Arnau, qui ha afegit que «amb esta actuació s’està fomentant la mobilitat sostenible amb el transport públic dels taxistes». D’esta manera, la ciutadania de Gandia i els visitants podran gaudir d’una major oferta de taxis durant l’època estival i també en moments com la celebració del Pirata Beach Fest, la Fira i Festes o les vacances de Nadal.