Gandia tindrà este estiu més agents de la Policia Local en l’arena de la platja

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha presidit hui la Junta Local de Seguretat de la ciutat, la qual s’ha celebrat de manera telemàtica i on s’ha informat que s’incrementarà la presència d’agents de la Policia Local a l’arena de la platja durant l’estiu. A la videoconferència també han participat el subdelegat de Govern a València, José Roberto González; el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; i l’intendent cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, a més de representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, Creu Roja i Protecció Civil.

En primer lloc, Diana Morant ha volgut traslladar a tots els presents l’agraïment pel treball realitzat durant els prop de tres mesos que la pandèmia ha afectat la nostra ciutat. L’alcaldessa ha remarcat l’excel·lent coordinació mostrada entre les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, Policia Local, Creu Roja i Protecció Civil a l’hora de posar en marxa un dispositiu que ha acabat convertint al Departament de Salut de Gandia en una de les àrees menys afectades pel coronavirus.

Després de la reunió, Nacho Arnau ha fet una valoració dels principals punts abordats en la Junta de Seguretat. El regidor socialista ha explicat que, tal com ja s’ha anunciat, enguany no se celebrarà la Nit de Sant Joan per evitar aglomeracions a la platja que pogueren provocar l’aparició d’algun focus descontrolat de coronavirus.

Sobre la campanya estival, l’edil ha informat que este estiu s’intensificarà la presència policial a la línia d’arena, ja que es passarà de 2 a 4 ‘quads’ per a controlar la platja a més d’intensificar la presència d’agents que es desplaçaran amb ‘Segways’ o el control de la platja que ja s’ha establit amb un ‘dron’. Això ens permetrà una més ràpida resposta a tota la platja en cas que siga necessària la intervenció de la policia i intentar que es complisquen les normes de distanciament social“, ha indicat Arnau, qui ha afegit que diàriament seran 52 els agents que vigilaran la ciutat durant la campanya d’estiu.

També s’ha informat que, tot i l’actual situació sanitària, hi haurà especial incidència i control de les zones on més molèsties es generen per soroll, es vigilaran els mercats i controlarà la venda ambulant al temps alhora que es continuarà inspeccionant el lloguer d’apartaments il·legals.

Seguirem treballant amb la mateixa dinàmica dels últims anys, exercint pressió sobre tots aquells comportaments incívics i que no respecten l’Ordenança de Convivència. També controlarem el soroll tant en els habitatges com al carrer i sancionarem totes aquelles actituds que no respecten el descans de les persones que ens visiten i residixen a la platja. Pensem que si la gent és respectuosa, és possible conciliar el temps per a l’oci amb el temps per al descans“, ha indicat l’edil socialista.

D’altra banda, totes les parts implicades s’han reafirmat en la necessitat de seguir mantenint els bons nivells de coordinació entre les forces i cossos de seguretat, acordant mantenir les reunions i trobades que foren necessaris per a anar adaptant el dispositiu en funció de les necessitats que genere la situació de nova normalitat. Per part de la Policia Nacional, s’ha comunicat que el Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE) començarà a funcionar el pròxim 1 de juliol.