Gandia disposarà d’un nou hotel boutique a la platja de Gandia, concretament a la zona de la Ducal. Així ho ha anunciat este matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, en una roda de premsa on ha estat acompanyat per la regidora de Turisme, Platges i Promoció Exterior, Balbina Sendra, el regidor d’Urbanisme, Territori i Infraestructures, Vicent Mascarell, l’edil d’Inversions i Grans Projectes, Salvador Gregori, i els arquitectes responsables del projecte, Roberto Moratal i Adrián Ferrer.
Tal com ha explicat Prieto, la previsió és que els treballs, valorats en set milions d’euros, s’inicien al setembre i que l’obertura siga a l’estiu del 2025. “És una notícia molt bona per a la ciutat. Gandia és la millor ciutat per viure, i el millor lloc per visitar i per invertir”, ha declarat Prieto, qui ha remarcat el canvi del model turístic dut a terme els darrers anys basat en la qualitat.
Sobre esta nova iniciativa empresarial que s’assentarà a la platja, l’alcalde ha afirmat que “encaixa perfectament amb la nostra clara aposta per un turisme de qualitat i sostenible”, i ha explicat que l’hotel s’integrarà perfectament a l’entorn, ja que es desenvoluparà tot a planta baixa, a sòl urbà consolidat (és a dir, no es consumix terreny nou) i sense modificar la volumetria existent, mantenint l’estructura i la coberta actuals sense realitzar cap classe d’ampliació. A més, es tracta d’una construcció sostenible que rehabilitarà un edifici obsolet per refer-lo d’acord amb paràmetres de reducció de CO₂, accessibilitat universal i introduint la perspectiva de gènere a l’edifici i a l’espai públic adjacent, alhora que s’aposta per la innovació amb un sistema de telecomunicacions i domòtica de darrera generació.
Pel que fa als beneficis que reportarà, la primera autoritat ha destacat que augmentaran les 6.200 places hoteleres actuals gràcies a 40 habitacions que disposaran de 100 noves places. Esta nova infraestructura hotelera suposarà un revulsiu per al turisme de qualitat de la platja i augmentarà el prestigi de la nostra destinació, alhora que ajudarà a la desestacionalització, ja que la intenció dels propietaris és que estiga obert tot l’any. Pel que fa al personal, s’estima la creació de 25 llocs de treball directes i 50 d’indirectes.
L’alcalde ha aprofitat la seua intervenció per a posar en valor la col·laboració publicoprivada com a eina que beneficia la societat. “L’ajuntament ha acompanyat l’empresa des del primer moment per fer realitat el projecte accelerant els procediments i col·laborant en tot el que és necessari. Donem seguretat econòmica i jurídica als possibles inversors. I estem demostrant que Gandia és una ciutat atractiva per invertir. Cada vegada més empreses estan interessant-se a implantar-se o créixer a la nostra ciutat. I nosaltres fem tot el possible per facilitar-los les coses”, ha afirmat.
Finalment, Prieto ha volgut destacar l’esforç municipal per millorar l’entorn urbà per tal de continuar atraient inversions i ha esmentat les obres d’humanització del carrer Navegant, la posada en servei de zones verdes, vials, aparcaments i carril bici al sector d’equipaments, a més de millorar el manteniment de la platja, amb les 457 lluminàries situades al Passeig Marítim, fent-ho amb criteris de sostenibilitat, i incrementant recursos per a la neteja i manteniment de parcs i jardins.
Per part seua, Roberto Moratal ha afirmat que la transformació de l’interior de l’edifici existent “no implicarà canvi de volumetria i mantindrà la tipologia del conjunt. Creiem que per fi hem pogut encaixar el projecte, sense perjudicis i amb un benefici de conjunt per a tota la ciutat”. Respecte a l’edifici, ha afirmat que disposarà de servei de cafeteria davant de la mar. A la planta soterrani existent, on abans s’allotjava la discoteca Coco Loco, s’ubicaran els serveis comuns d’ús de l’hotel, aparcament i cambres d’instal·lacions, que aconseguiran donar peu a un complex hoteler de qualitat, amb disseny i estudi d’interiorisme d’acord amb el complex.
Pel que fa als valors de sostenibilitat, l’arquitecte ha explicat que es faran servir materials amb Declaració Ambiental de Producte i que es treballarà en l’eficiència energètica mitjançant l’ús d’un sistema d’aïllament exterior, aïllaments de cobertes i fusteries de baixa transmitància que asseguraran una qualificació energètica tipus ‘A’ que es veurà beneficiada de la instal·lació de sistemes de control d’il·luminació domotitzat, aerotèrmia i generació d’energia renovable.
Per acabar, Moratal ha volgut agrair a l’alcalde de Gandia “el suport a estes propostes que dinamitzen la ciutat. Un suport que volem tindre per part de tots els representants de la ciutat”.