Gandia avança en el projecte de CPI ‘Espai d’E-governança i participació’

Ahir va tindre lloc la presentació pública de la Consulta Preliminar del Mercat (CPM) del projecte de CPI ‘Espai d’E-governança i participació’ de la ciutat de Gandia, que compta amb el suport de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), a través del seu Programa d’Impuls de la CPI per a fomentar la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha emmarcat el present repte en la visió de convertir Gandia en una ciutat intel·ligent i proactiva amb la incorporació de la participació ciutadana, i d’Andrés García Reche, vicepresident executiu de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), que han inaugurat la jornada.

Morant ha agraït a l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) el projecte de Compra Pública d’Innovació i a les empreses participants, la seua implicació. “Gandia treballa des dels últims anys per integrar la innovació en els seus serveis com a eina de canvi per a la transformació en una ciutat intel·ligent. Ho fem en col·laboració amb els agents d’un sistema d’innovació local compromés, en el qual participen les administracions públiques, les empreses i les universitats, sobretot el Campus de la Universitat Politècnica de València”.

En este sentit, segons Diana Morant, Gandia està fent passos ferms en la seua aposta per convertir-se en una ciutat intel·ligent. Des de 2016, està reconeguda pel Ministeri com a Ciutat de la Ciència i de la Innovació. “Comptem amb un ecosistema d’innovació molt potent, amb empreses compromeses en processos d’innovació. Hem impulsat amb el Campus les Càtedres d’Innovació i la de Turisme Intel·ligent, i un Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent”, ha indicat.

L’alcaldessa va recordar que la ciutat està adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, i a la Xarxa Innpulso de ciutats per la innovació. Alhora, ha subratllat que l’ajuntament ha creat un departament municipal d’Smart City, amb la implicació transversal de tots els departaments municipals.

Morant ha expressat que la pandèmia ha demostrat que hem de ser cada vegada més innovadors, tant l’Administració com el teixit productiu. I en aquest procés, l’alcaldessa ha assenyalat que és fonamental incorporar la ciutadania en esta fase. Per tot això, la Compra Pública d’Innovació “ens convertirà en una ciutat més transparent, més propera com a administració i més participativa”.

Per la seua banda, García Reche va afirmar que “Gandia té una enorme capacitat de generar innovació des de l’Administració municipal, de manera que des de l’Agència Valenciana d’Innovació estarem per ajudar en tot el possible en este procés”.