Gandia celebra el Dia de les Biblioteques amb una àmplia programació

El regidor delegat de l’IMAB, José Manuel Prieto, acompanyat per Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques de Gandia, han presentat l’àmplia programació que s’ha preparat des del consistori amb motiu de la celebració del Dia de les Biblioteques que se celebra el pròxim 24 d’octubre. D’esta manera, els dies 19, 20, 21, 22, 23, 24 i 29 d’octubre, les biblioteques de la ciutat acolliran activitats com ara una exposició fotogràfica, contacontes, teatre de marionetes, presentacions de llibres o un concert de Dani Miquel. Esta edició, la dona i la literatura feta per dones tindrà una especial rellevància.

Sobre la celebració, Prieto ha recordat que l’any passat Gandia es va convertir en un punt referència nacional durant la commemoració del Dia de la Biblioteca i que ja es va anunciar que la programació aniria creixent en la mesura de les possibilitats de l’ajuntament. “En total tindrem 23 activitats al llarg de 10 dies que finalitzaran a poc menys d’un mes de la Setmana Literària. Octubre i novembre són els mesos de referència per a una activitat que s’exercix tot l’any i que va cobrar especial importància durant la primera part de la crisi sanitària. En les pitjors circumstàncies les biblioteques van estar del costat de la ciutadania i, per això, hem volgut agrair a tots els que van participar en les activitats durant el període de reclusió amb un mural on apareixen moltes fotos de les iniciatives que es van poder en marxa”, ha indicat el regidor socialista.

L’edil responsable de l’IMAB també ha destacat que, donada la situació actual, s’han planificat moltes d’estes activitats a l’aire lliure i que en el cas de les que es realitzaran en espais tancats, es compliran totes les normes de seguretat i distanciament.

Per la seua banda, Toni Ordiñana ha recalcat que “estos dies celebrarem el Dia de la Biblioteca però este tipus d’activitats les realitzem al llarg de tot l’any. La programació és molt variada i contempla també activitats solidàries per a col·laborar amb l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i l’Associació contra el Càncer de Gandia. Finalment, Ordiñana ha recordat que les activitats que s’organitzen tenen un aforament limitat, raó per la qual les persones interessades a participar hauran de realitzar una inscripció prèvia en el telèfon 96 295 95 55, enviant un whatsapp al 678 83 74 02 o un mail a biblioteca@gandia.org.