Gandia celebra el Dia del Llibre amb una extensa programació

El regidor delegat de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de Gandia (IMAB), José Manuel Prieto, i el coordinador de la Xarxa Municipal de Biblioteques, Toni Ordiñana, han presentat aquest matí la programació que, amb motiu del Dia del Llibre, ofereix un ampli ventall de 10 activitats socials que es podran gaudir durant els pròxims 15 dies.

Després de reprendre la programació presencial d’activitats a les biblioteques de Gandia, suspesa durant els mesos més complicats de la pandèmia, Prieto ha aprofitat aquesta efemèride per a assenyalar que amb aquest dia també “es recuperen algunes de les activitats que es van ajornar durant la Setmana Literària”.

D’altra banda, l’edil de l’IMAB espera “que la Setmana del Llibre siga una excusa de les biblioteques de Gandia amb la retrobada amb les lectures i els llibres, i el més importat, que servisca com a finestra oberta de programació a la ciutadania de Gandia i també específicament al públic infantil i juvenil, que tenen una presència important en la programació de les biblioteques”. En aquest sentit, ha afegit que “el moment de dificultats i restriccions sanitàries que estem vivint no ens impedeix tindre una Setmana del Llibre i una ampliació de les activitats en maig i en els pròxims mesos si la situació continua sent favorable”.

Per la seua banda, Ordiñana ha assenyalat que el Dia del llibre “és un dels 4 quatre events literaris al voltant de la lectura, la literatura, els llibres i la cultura en general, junt a la Plaça del Llibre, la Setmana de la Biblioteca i la Setmana Literària, que des de Biblioteques de Gandia celebrem amb la cautela i la precaució que exigeix la situació per la COVID, però amb les garanties de seguretat i amb la il•lusió de tornar a les activitats presencials que ja són possibles i que anem a mantenir a la Biblioteca”.

Així, les activitats començaran hui dia 16 d’abril amb la inauguració de la l’exposició “Ciutat desvetlada”, a càrrec de Carlos Fito, que el públic podrà gaudir a la Primera Planta de la Biblioteca Central fins al 31 de maig.

La programació continuarà els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril a les biblioteques Parc de l’Estació, el Grau, Biblioteca Infantil i Santa Anna, respectivament, amb l’espectacle ‘La Màgia dels Contes’ a càrrec de Ferran Mas.

Al llarg de la jornada del divendres dia 23 d’abril tindran lloc diverses activitats. A les 10 h la Plaça Rei Jaume I acull “Gandia, Infància Poètica: Raps per a la Pau” amb la participació de membres del Consell de la Infància. Per la vesprada, a les 17.30 h, torna ‘La Màgia dels Contes’ a la Biblioteca de Benipeixcar-Raval i després, a les 18 h, la Plaça Rei Jaume I acollirà el recital ´La Màgia al Cor’, que estarà conduit per la periodista Marina Vallés i estarà amenitzat per l’actuació de l’agrupació artística Rondaballs.

La jornada conclourà al Pati interior de la Biblioteca Central amb la presentació del llibre “Sentia veus” d’Igansi Mora, Fill predilecte de la Ciutat, a les 19.30 h, on l’autor hi estarà acompanyat per Enric Iborra i un grup d’amics d l’escriptor que llegiran fragments de l’obra d’Ignasi. L’acte estarà introduït per Maria Josep Escrivà, d’Edicions 96.

La programació de les activitats amb motiu del Dia del Llibre es completarà el dia 30 d’abril amb el Club de Lectura “El que em queda de tu” de Pepa Aguar, obra guardonada amb el Premi Joanot de Gandia 2020. L’acte estarà moderat per Salvador Ferrer i comptarà amb la presència de l’autora qui parlarà del llibre.

Totes les activitats es realitzaran de manera presencial amb aforament limitat. Per gaudir d’accés prioritari és necessari inscriure’s prèviament a través del whatsapp 678837402 o escrivint al correu biblioteca@gandia.org.

.