Gandia celebra el Dia Internacional de Ciutats Educadores

Des del Departament de Polítiques Educatives de l’Ajuntament de Gandia s’ha celebrat hui, com cada 30 de novembre, el Dia Internacional de Ciutats Educadores amb el lema ‘La ciutat educadora no deixa ningú enrere’.

Per motius de la covid-19, igual que l’any passat, la lectura del manifest no s’ha realitzat presencialment a la plaça Major, sinó que s’ha fet de forma telemàtica amb els centres educatius de la ciutat i ha comptat amb la participació de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, i altres membres del consistori.

La regidora socialista ha afirmat que Gandia té com a objectiu constant “aprendre, intercanviar, compartir i, per tant, enriquir la vida dels seus habitants” perquè “la ciutat educadora ha d’exercitar i desenvolupar estes funcions de manera paral·lela a les tradicionals com puga ser l’econòmica, social, política i la de prestació de serveis, però amb una especial atenció a la formació, la promoció i el desenvolupament de totes i tots al llarg de la seua vida”.

Per la seua part, l’alcalde ha mostrat el seu compromís amb l’educació: “Les ciutats educadores convençudes del potencial transformador de l’educació posem en marxa polítiques proactives i preventives per afavorir la inclusió, l’equitat i fem propostes concretes per a incidir en les causes de l’exclusió”. Amb este motiu i en resposta a les crisis derivades de la pandèmia s’ha escollit el lema d’enguany.

Fuster també ha mostrat el seu desig per desenvolupar les potencialitats educatives que acull la ciutat: “El dret a la ciutat educadora ha de ser la garantia rellevant dels principis d’igualtat entre totes les persones, de justícia social i d’equilibri territorial”.

Per últim, la màxima autoritat de la ciutat, ha destacat que des de l’Ajuntament “aspirem a crear un municipi lliure de segregacions i barreres físiques i mentals, accessible i interconnectat per a tota la ciutadania, i a crear espais de convivència en què puguen interactuar persones molt diverses”. Per això, “Gandia se suma a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora i ens comprometem decididament a ‘No deixar ningú enrere’”.

Activitats a les escoles

Els alumnes de les escoletes municipals també s’han sumat a este dia duent a terme diverses activitats com murals amb diferents colors que representen les ciutats educatives.

D’altra banda, els alumnes de 6é de primària han fet una redacció i un dibuix del seu desig de l’aula del futur.

A més, tots els dimarts anirà ASAEM (la Asociación de La Safor de Ayuda a Enfermos Mentales) a fer un taller a les classes de 4t d’ESO de tots els centres per a tractar el tema de la salut mental.