Gandia celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L’Ajuntament de Gandia, des del Departament de Polítiques Educatives, ha preparat un programa d’activitats adaptat al context de la covid-19, amb motiu de la celebració, hui 30 de novembre, del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, commemoració instituïda per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) per a crear consciència de la importància de l’educació a la ciutat i visibilitzar el compromís dels governs locals amb l’educació així com el treball que fa la comunitat educativa.

Enguany el lema proposat és ’30 anys transformant persones i ciutats per a millorar el món ‘. Per esta raó, s’han plantejat un seguit d’activitats que “visibilitzen el compromís municipal per a transformar persones i la ciutat a través del motor de canvi que és l’educació”, ha explicat la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster.

Gandia forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) a la qual pertanyen 500 ciutats de 36 països de tots els continents. És una organització sense ànim de lucre que reunix a tots els governs locals compromesos amb el compliment de la Carta de Ciutats Educadores que es va proclamar el 30 de novembre de 1990.

“La ciutat de Gandia, davant els nous escenaris de canvi que presenta el context que estem vivint, té un compromís ferm com a ciutat educadora apostant per una educació inclusiva, d’igualtat en la diversitat, justícia social, solidaritat, pau i ocupació com a eina de transformació social per a oferir oportunitats per al creixement personal i col·lectiu per a totes i tots i al llarg de la seua vida”, ha finalitzat l’edil socialista.