Gandia celebra el Dia Mundial de l’Autisme

La plaça Major de Gandia ha acollit este matí la lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial de la conscienciació sobre l’Autisme on ha assistit l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i altres membres de la corporació, acompanyats per l’Associació de Famílies de Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista de la Safor (Astea Safor) i la Fundació Mira’m.

David Martínez, conseller estatal i de la Infància de Gandia i primer xiquet amb autisme de la Comunitat Valenciana candidat al Premi Internacional de la Pau; Joan Climent, xiquet amb TEA; Almudena Perelló, representant d’Astea Safor; i Marian Ferrús, patrona de la Fundació Mira’m, han llegit el manifest per a fer arribar a la societat les necessitats, i desitjos de les persones amb autisme i les seues famílies.

L’educació, l’ocupació, la inclusió, el respecte i l’atenció sociosanitària específica i adequada en totes les etapes de la seua vida són alguns dels àmbits que aquells identificats amb TEA reclamen tenir igualtat de drets. “Vull canviar el món cap a una verdadera inclusió. Per això, sempre diré que quan es dona una oportunitat a l’autisme ocorren coses meravelloses”, ha explicat Martínez.

“Estem ací, entre vosaltres. Caminem de la mà. Coneixeu-nos i respecteu-nos. Volem tindre una vida plena i ser els protagonistes de les nostres històries, al vostre costat. Vos esperem”, ha conclòs Climent. Per a acabar, s’ha desplegat un cartell a la façana de l’Ajuntament amb motiu d’este esdeveniment.