Gandia celebra el dia mundial del Medi Ambient amb Torró tractant de vendre la platja de l’Ahuir

Hui se celebra a tot el món el Dia del Medi Ambient, i Gandia ho fa amb un panorama amb molt poca esperança amb l’entorn de la ciutat amb un govern que posa en perill els seus dos principals paratges naturals i que té com a principal objectiu de la legislatura la venda de la platja de l’Ahuir “al millor postor”, paraules literals d’Arturo Torró.

En aquest sentit, des del Grup Municipal Socialista denuncien que Torró haja mantingut contactes amb inversors i especuladors immobiliaris, tant d’Espanya com de l’estranger, que afectarien a la principal platja verge de la província de València: l’Ahuir.

Els socialistes lamenten que Gandia no visca bons temps pel que al Medi Ambient respecta, amb un govern que centra les seues polítiques mediambientals “en la falta de respecte a la naturalesa, trasplantant arbres, talant uns altres i canviant moreres per palmeres”, ha dit el regidor del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell.

Però les ànsies per acabar amb el compromís mediambiental de Gandia per part de Torró no acaben ací, i el del PP també posa en perill la marjal, amenaçant al seu ecosistema amb la creació d’un camp de golf. A més, Torró no va moure ni un dit quan des del govern d’Espanya es va decidir retirar de l’Aula Natura el Centre d’Interpretació dels Aiguamolls.

També ha mostrat Torró la seua falta de respecte a la naturalesa abandonant a la seua sort el Centre d’Interpretació Parpalló Borrell, del qual s’acumulen moltes queixes d’usuaris que en els principals dies festius de Falles, Setmana Santa i Pasqua van trobar el centre tancat. Altres usuaris van fer arribar protestes per la impossibilitat de fer ús dels banys públics i davant la negativa d’accedir a beure aigua potable. A hores d’ara, només una persona treballa al centre, amb la qual cosa no es poden oferir les visites guiades que es van preveure quan es va inaugurar el l’edifici.

En definitiva, i aprofitant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, els socialistes han demanat a Torró un canvi en l’actitud i un major respecte pel ric entorn mediambiental de Gandia, un complement perfecte per al turisme de sol i platja que, en cas de potenciar-lo correctament, ajudaria a aconseguir l’objectiu de desestacionalitzar el turisme en la zona.