Gandia celebra els dies 21 i 22 d’octubre el 130 aniversari de l’obertura del seu port amb una variada programació

El Port de Gandia complix 130 anys des que va iniciar les seues operacions. Tal i com ha anunciat el president de la Junta del Districte Grau-Venècia-Rafalcaid, Miguel Angel Picornell, este cap de setmana es portarà a terme una variada programació per a celebrar l’aniversari. Els actes s’encetaran amb la inauguració de l’exposició ‘130 anys del port’ el divendres 21, mentre que la resta es portarà a terme el dissabte 22 amb una visita guiada a les instal·lacions portuàries; conferència sobre estos 130 anys; acte institucional; concert i fideuà popular des de les 10.30 fins a les 14 hores.

«Un 22 d’octubre de 1892 mitjançant una Reial Ordre es van autoritzar les operacions de càrrega i descarrega al port de Gandia», ha explicat Picornell. Així, coincidint amb este dia, el Moll dels Borja acull una variada programació commemorativa: Divendres 21, l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, inauguraran una exposició fotogràfica, organitzada per l’APV, sobre este 130é aniversari.

A més de l’exposició, també s’impartirà dissabte 22 una conferència sobre els 130 anys d’història. Tindrà lloc a les 11.30 hores en una aula de la Confraria de Pescadors i estarà a càrrec de Fernando Gimeno, exresponsable de gestió de servicis portuaris del port de Gandia i autor del llibre ‘Història del port de Gandia’. Prèviament, una hora abans, es realitzarà la visita guiada per les instal·lacions portuàries. «La farà un grauer coneixedor de totes les instal·lacions com és Pep Santiago», ha detallat el president de la Junta de Districte.

Durant l’acte institucional de les 12.30 hores, l’alcalde de Gandia donarà, segons ha apuntat Picornell, unes «pinzellades sobre el futur del port i la integració del port-ciutat». Així doncs, una vegada finalitze, la música sonarà amb el concert vermut amenitzat pel grup The Velvet Rock Band a la 13 hores. L’Associació Gastronòmica i Cultura Fideuà de Gandia, junt amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, seran els encarregats de condimentar una fidueà popular que tancarà la programació que celebra estos 130 anys d’aniversari d’obertura del port de Gandia.