Gandia celebra la LXVII edició de la ‘Travessia Port de Gandia’ i la XVIII ‘Volta a L’Escollera’

La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant, junt a la presidenta del Club de Natació i Esports de Gandia, Pilar Martí i el secretari del club, José Metola, han anunciat aquest matí en roda de premsa que el pròxim diumenge 15 d’agost es celebrarà la LXVII edició de la ‘Travessia Port de Gandia’ i la XVIII ‘Volta a L’Escollera’, dos esdeveniments aquàtics tradicionals a la nostra platja organitzats pel club local, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, que es desenvoluparan amb totes les mesures de seguretat davant la COVID  i que tornaran a retre homenatge a dos nadadors gandians de reconeguda trajectòria en el món de la natació, com són Damià Català i Miguel Ángel “Pitet”.

A causa del context marcat per la pandèmia, Morant ha assenyalat que enguany la prova s’ha vist lleugerament modificada “per a evitar contactes i preservar la seguretat”. Així, el punt neuràlgic de l’esdeveniment esportiu serà la Platja Varadero, on s’hauran de dirigir tots i totes les participants per arreplegar la seua bossa de nadador amb el corresponent dorsal, gorro, chip i mascareta (no es realitzen inscripcions).

Pel que fa a les proves, la ‘Volta a l’Escollera’ arrancarà a les 9 hores i participaran persones d’entre 15 i els 69 anys, qui hauran de recórrer 2.600 metres (eixida des de l’inici del Passeig Marítim Neptú, volta i tornada a Platja Varadero) i no podran repetir participació en la Travessia, a la qual enguany sols participaran competidors i competidores menors de 14 anys que iniciaran la prova reduïda a 600 m al voltant de les 11.30 hores i la finalitzaran en Platja Varadero. El lliurament dels premis tindrà lloc al passeig del port.

Finalment, la responsable d’Esports ha convidat a tota la gent a participar en una travessia que enguany “funcionarà molt bé i serà molt segura”, i ha volgut agrair la labor i la implicació del club gandià per organitzar aquest esdeveniment esportiu en condicions atípiques, així com la col·laboració de la Junta de Districte del Grau, del Reial Club Nàutic de Gandia, de la Confraria de Pescadors, de Capitania Marítima, de la Policia Local i la Guàrdia Civil per facilitar un any més la celebració d’aquesta efemèride esportiva.

Per la seua part, Martí ha declarat que “el material d’avituallament (aigua, fruita, mascareta) que rebran els i les esportistes serà repartit en bosses individuals envasades per a garantir el compliment del protocol COVID”.

Per últim, Metola ha assegurat que s’informarà els participants de la distribució de les tandes i ha informat que a hores d’ara hi ha 234 persones inscrites en la Volta a l’Escollera, on participa majoritàriament la categoria masculina de 40 a 49 anys amb 80 participants, la femenina amb 18 i la franja d’edat d’entre 15-19 anys amb altres, mentre que a la Travessia competiran 35 nadadors i nadadors. Per localitats, hi participa gent de Gandia (53), València (17), Campo de Quintana (9) i Madrid, entre altres.

El divendres dia 13 finalitzen les inscripcions, que es poden realitzar a través de la pàgina web crono4sports.es. Els xips de seguiment es distribuiran al Centre Comercial La Vital el dissabte 14 d’agost de 18 a 20 hores.