Gandia celebra la XIV edició de la Fira d’Abril amb una extensa programació

La regidora de Cultura i Turisme, Balbina Sendra, i el president de la Casa Andalusia de Gandia, Juan Villarejo, han presentat hui una nova edició de la Fira d’Abril, que se celebrarà entre este divendres i dimecres que ve, 1 de maig, al parc d’Ausiàs March. “Es tracta d’una activitat clau per a la dinamització de la nostra ciutat i, sobretot, del centre històric. Al final, estem parlant d’una tradició que, encara que no siga d’ací, ja forma part de la nostra manera de veure la vida i de les moltíssimes activitats que acull la ciutat”, ha comentat la regidora socialista, qui ha destacat que esta iniciativa és una més de les propostes que s’oferiran als visitants durant el pont de l’1 de maig i que ajuda a dinamitzar el comerç i l’hostaleria del Centre Històric.

El programa s’inicia este divendres, 26 d’abril, a les 21 hores, amb la inauguració de la fira i l’encesa de llums, seguida de dues actuacions a càrrec de la Casa d’Andalusia. El grup ‘Juanvi Plaza i Polvarea’ tancarà la nit a partir de les 23.30 hores.

El dissabte començarà a les 12.00 hores amb el festival de ball infantil que farà l’alumnat de la Casa d’Andalusia. Després hi haurà un taller de ball per a xiquets i xiquetes (12.45 h) i una exhibició d’hípica (13.15 h). La programació continuarà amb l’actuació del grup ‘Dale Rumba’ (17 h), la de les ballarines M. Serena i Eli Pérez (20.15 h) i la de la banda ‘Sonakays’, que començarà a tocar a les 23.30 hores.

A les 12 hores de diumenge hi haurà una trobada de sevillanes i, després, actuarà el grup de ball ‘Apaga y Vámonos’. A les 13.15 hores hi tornarà a haver una exhibició d’hípica i, a les 16.30 hores, el grup ‘Valencai’ pujarà a l’escenari. Per acabar, a les 19 hores tindrà lloc l’espectacle de ball de les alumnes de la Casa d’Andalusia.

Tot i que dilluns no hi haurà actuacions, el servei de barra estarà obert durant tot el dia. El dimarts, 30 d’abril, Borja Lebrón, Raquel Lara i Malena Fernández ensenyaran les seues dotes amb el ball flamenc a les 21 hores i el grup Vicente Bernal animarà la fira a partir de les 23.30 hores. Enguany, aprofitant que dimecres, 1 de maig, festiu, hi haurà un dia més de Fira. Així doncs, durant esta jornada tindrà lloc la festa de la tapa, que s’acabarà al migdia.

“Hem fet un esforç enorme amb el tema de la contractació de les bandes i intentant donar-li el màxim contingut a l’esdeveniment. Vindran professionals de ball molt importants de llocs com València i Madrid”, ha explicat el president, que ha convidat tota la ciutadania a gaudir de la fira.

“Hi haurà espectacles o activitats cada matí, la gent es podrà quedar a dinar per tastar totes les tapes típiques d’Andalusia i també hi haurà ‘tardeos’ i animació nocturna. Ens espera un cap de setmana molt complet”, ha assegurat. Per acabar, ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Gandia per tot el suport que l’organització ha rebut.

Finalment, l’edil ha destacat tota la tasca i l’esforç que han fet, tant Villarejo com els tècnics, per tirar endavant l’esdeveniment i ha convidat gandians i turistes a gaudir de la programació. “Quan les persones descobrixen la Fira d’Abril, sempre repetixen. És una experiència oberta a tots on només cal anar amb moltes ganes de passar-ho bé”, ha conclòs.