Gandia celebrarà la II Run for Parkinson Digital solidària el pròxim diumenge 6 de juny

Les regidores de Sanitat i Polítiques Saludables, i d’Esports, Liduvina Gil i Lydia Morant, respectivament, acompanyades de la presidenta de l’Associació Parkinson Gandia Safor, Mari Carmen Escrivá, han anunciat que esta entitat solidària celebrarà el pròxim diumenge 6 de juny la II Run for Parkinson Digital, un esdeveniment esportiu que s’organitza per segon any consecutiu de manera telemàtica per a evitar aglomeracions en el context de pandèmia i que té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre esta malaltia.

L’eixida virtual tindrà lloc en directe a partir de les 10 hores des de la pàgina d’Instagram de l’associació (@parkinsongandiasafor) i durarà una hora, espai de temps on els corredors i corredores participants hi viuran grans moments fins a l’arribada a meta a les 11 hores amb diverses entrevistes i molts protagonistes. El directe de la cursa ‘online’ el portarà la periodista i membre de l’associació, Jéssica Cánovas.

Esta cursa s’hi emmarca dins la 11ena edició d’este esdeveniment que se celebra a tots els països arran del món amb l’objectiu de “reivindicar i donar visibilitat una malaltia que afecta a més de 200.000 persones a Espanya sumant kilòmetres i mostrant el suport a estes persones i a les seues famílies i donar a conèixer l’Associació de Parkinson Gandia Safor, que treballa amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida personal i familiar de qui patix Parkinson, posar al seu abast recursos i tractaments especialitzats, donar suport a la investigació sobre esta malaltia i crear un entorn social més integrat”, ha expressat Gil.

D’altra banda, la regidora socialista ha agraït l’exemplaritat d’Escrivá i de l’associació, “un model a imitar que ha aconseguit que moltes persones que abans no tenien un espai per a poder millorar la seua situació personal sanitària ara el tenen a este espai”.

Per la seua part, Morant ha recordat que esta cursa que organitza l’Associació de Parkinson Gandia Safor des del l’any 2010 va començar a la pista del Poliesportiu Municipal i “es va estendre al carrer perquè la ciutadania també se sumara a una realitat propera que pot afectar a qualsevol”. També ha volgut agrair “la doble vessant social de l’associació d’acompanyament de les persones malaltes i les seues famílies i de foment de l’activitat física i esportiva en tots els àmbits, una manera de trencar barreres, obrir-se i de continuar actius”.

Finalment, Escrivá ha agraït el suport de l’Ajuntament de Gandia i de les entitats que col·laboren amb l’associació i, amb el mateix l’eslògan ‘No demanem la lluna, volem la cura’ que va nàixer en 2012, ha incidit en la importància de donar visibilitat esta malaltia que “sempre ha sigut desconeguda entre la gent i també entre els propis malalts”. En este sentit, estes curses solidàries “ens fan sentir molt recolzats i recolzades per tota la població”, ha expressat.

Per últim, la presidenta de l’Associació Parkinson Gandia Safor ha reivindicat que les teràpies i la investigació orientades a aquesta malaltia que afecta a 1.800 persones a La Safor i a 50 membres de l’associació “ens fa falta més que mai, tenint en compte el handicap que ha suposat la pandèmia”.

Per a donar visibilitat al missatge d’este acte solidari, el públic que assistisca en directe podrà comentar la carrera i recordar els grans moments viscuts en altres edicions i també podrà compartir la foto del seu dorsal a través de les xarxes socials acompanyada de l’etiqueta #IIRunForParkinsonDigital. Totes aquelles persones que vulguen participar-hi poden inscriure’s a través de la plataforma www.crono4sports.es, on hi poden triar un dels tres tipus de col·laboració: dorsal bronze (3 euros), dorsal plata (6 euros), dorsal premium (10 euros).

La recaptació d’esta II Run for Parkinson Digital es destinarà al desenvolupament de les teràpies tan necessitades per a les persones malaltes. A més, les persones inscrites podran descarregar-se el dorsal que lluiran el dia de la carrera digital, encara que també se pot utilitzar la samarreta d’edicions anteriors. A més, enguany com a novetat, amb el donatiu del dorsal els esportistes  rebran una borsa de regal amb detalls d’empreses patrocinadores, que podran recollir el divendres 4 de juny a l’hipermercat Carrefour de Gandia d’11 a 19 hores portant la samarreta virtual amb què s’ha participat.