Gandia celebrarà un festival solidari en suport als refugiats ucraïnesos acollits a la Safor

La regidora de Cooperació, Liduvina Gil, junt al titular de Cultura, Nahuel González, el cantautor gandià Javier Puig, el president del Centre Històric Comercial, Pedro Izquierdo, i el vicepresident de Creu Roja Gandia, Toni Martí, ha anunciat este matí la celebració d’un festival solidari a benefici dels refugiats ucraïnesos acollits a la Safor a causa de la invasió del seu país per part de Rússia. “El nostre objectiu és recaptar fons per a cobrir les necessitats bàsiques d’estes persones que, actualment, es troben en una greu situació”, ha remarcat Gil.

L’acte, que porta per bandera el lema ‘Totes i tots amb Ucraïna’, se celebrarà dissabte que ve, 9 d’abril. A partir de les 11 hores del matí, diversos grups i Dj’s actuaran desinteressadament en la plaça del Tirant, per la qual cosa el públic podrà gaudir d’espectacles de diferents estils, que van des del jazz fins al rock, passant pel pop i el remember. De la mà de Martín Jazz Quintet, Covergente, Grupo Eñe, Nuclear Minds, Canas Band, De la Nada, Javier Puig y los Investigados i Pacto entre Caballeros.

Els més menuts també disposaran del seu espai en una zona ambientada exclusivament per a ells, amb jocs i animació infantil a càrrec de la Fàbrica de Riures que, tant al matí com a la vesprada, organitzaran diversos tallers de pinta-cares, risoteràpia, manualitats i jocs infantils.

Les entrades per a l’esdeveniment costen 5 euros i inclouen una consumició (els menors de 12 anys entraran gratuïtament). Podran adquirir-se tant en els comerços del Centre Històric, com en el festival mateix, on es podrà aportar més quantitat si així ho decideix cadascú. Tota la recaptació que s’obtinga, es lliurarà a CREU ROJA, qui gestionarà les necessitats bàsiques dels ucraïnesos refugiats a la nostra comarca. Igualment s’ha obert el compte de FILA ZERO núm. ES44 3159 0015 8920 5225 7926 per a qui desitge realitzar qualsevol tipus de donatiu amb la mateixa finalitat.

El que va néixer espontàniament com una iniciativa de Javier Puig i Luis Rico, en poques hores es va convertir en un exemple de col·laboració entre l’Ajuntament de Gandia, encapçalat pels seus regidors Gil i González, la ciutadania, i algunes de les associacions empresarials i corporatives més significatives de la localitat, com són DestíSafor i la Associació de Comerciants del Centre Històric Comercial.

Igualment, des de l’inici es van sumar diferents empreses que bé col·laboren directament en l’organització del festival (Avatar Producciones, El Asombro, Oci Urbà, Omnia Seguridad, Ruano Group, Grup Varadero, La Llotja), com a través de les seves donacions (Teika, Tecnac, PrevenPyme i Odec), sent de destacar la implicació de diferents de refrescos i begudes diverses.