Gandia comença el repartiment de 20.000 mascaretes a la població major de 65 anys

L’Ajuntament de Gandia continua prenent mesures per a minimitzar l’impacte i la propagació de la Covid-19 a la nostra ciutat. Per esta raó, el Consistori ja ha començat a distribuir 20.000 mascaretes que seran lliurades als residents de la ciutat majors de seixanta-cinc anys. La distribució d’estes màscares serà duta a terme amb les màximes garanties de seguretat per part d’empreses i treballadors municipals que lliuraran estos elements de protecció en els domicilis de la gent gran.

Es tracta de màscares “barrera”. Així, no són mascaretes sanitàries però tenen entre les seues principals característiques que són reutilitzables, ja que es poden rentar i poden ser desinfectades per complet amb un planxat ràpid. Les mascaretes són empaquetades per treballadors municipals. Este repartiment se suma al que des de hui mateix s’està realitzant als usuaris de transport públic de la ciutat i a les més de 1.500 mascaretes que ja han estat distribuïdes a col·lectius vulnerables.

La regidora Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha incidit en el fet que les persones majors formen part dels coneguts com a grups de risc. “El primer que ha de fer la gent gran és no eixir de casa. Per això hem posat en marxa el telèfon d’atenció per poder fer-los la compra o adquirir els productes que necessiten a la farmàcia”, i ha afegit que tot i això “algunes persones poden necessitar eixir al carrer i per això els anem a facilitar estes mascaretes”.

Per la seua banda, el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha destacat que “des de fa més d’una setmana estem fent un esforç immens com Ajuntament, no només en l’àmbit econòmic sinó logísticament, ja que portarem mascaretes a tots els domicilis de la gent gran”.

Per a finalitzar, l’edil socialista Liduvina Gil ha afirmat que la intenció del Govern de Gandia és que el repartiment s’estenga a tota la població de la ciutat durant les pròximes setmanes, pel que ha demanat a la ciutadania que siga pacient. “Ara la principal obligació és quedar-se a casa. Estes màscares tindran un paper destacat una vegada que comence el procés de desescalada del confinament”, ha explicat.