Gandia commemora el Dia de la Dona

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona, hui 8 de març, s’ha desplegat una pancarta commemorativa al balcó d’alcaldia. Donades les limitacions provocades per la pandèmia i seguint les recomanacions sanitàries, des del Govern de Gandia es va decidir fer esta activitat simbòlica per tal d’evitar aglomeracions de persones a més d’altres activitats fetes telemàticament. En l’acte han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat Universal, Carmelina Pla, i les regidores de la corporació municipal.

Finalitzat l’acte, l’alcaldessa de Gandia ha incidit en la necessitat de seguir reivindicant el paper de la dona en la societat. “Legalment tenim reconeguda la igualtat, però la realitat és una altra. La pandèmia ha mostrat que les dones seguixen sent les principals víctimes de les crisis no només en l’àmbit laboral sinó també en el domèstic”.

Morant també ha destacat que els principals sectors d’actuació contra la pandèmia compten amb un ampli percentatge de dones com és el cas de les sanitàries, però que encara es produïxen situacions injustes com que les dones cobren un 20% menys que els homes exercint la mateixa tasca.

“Hem de continuar reivindicant este dia mentre seguisquen existint desigualtats que tenen el seu màxim exponent en la violència masclista i l’assassinat de dones a mans de les seues parelles o exparelles. Enguany ja han assassinat a quatre dones”, ha declarat Morant, qui ha volgut incidir en la idea que este 8M ha eixit al carrer d’una manera diferent, però que “res impedirà que seguim celebrant el Dia de la Dona mentre seguisquen existint situacions de desigualtat”.