Gandia commemora el Dia Internacional de la Gent Gran

L’any 2020 marca el 30é aniversari del Dia Internacional de la gent gran. Enguany també ha aparegut en escena la COVID-19 amb la seua commoció mundial, on cal assenyalar els majors riscos als quals s’enfronten la gent gran durant el brot de pandèmies com la COVID-19. És per això les polítiques i les intervencions han d’estar dirigides a crear consciència sobre les seues necessitats especials, afavorint una atenció prioritària en situacions de màxima vulnerabilitat. Així com, també és important reconéixer les contribucions dels mateixos a la seua pròpia salut i les múltiples funcions que exerceixen en la nostra societat, al si de les seues famílies i comunitat.

És per això que Gandia forma part de la Xarxa de Ciutats Amigables amb la gent gran on es persegueix una millora contínua de la qualitat de vida de la gent gran i això comporta prestacions de serveis que afavorisquen la seua independència i autonomia personal, reforçar el manteniment de les capacitats funcionals, potenciar les relacions personals entre iguals i entre generacions, en definitiva maximitzar el gaudi de la vida de la gent gran, donat que els anys addicionals brinden l’oportunitat de realitzar noves activitats, com l’educació superior, una nova via professional o la cerca d’una passió llargament oblidada.

Una vida més llarga i plena porta més oportunitats no sols per a la gent gran i les seues famílies, sinó també per a la societat en el seu conjunt. És per aquest motiu que des de la Regidoria de Sanitat i polítiques Saludables, Mediació i Convivència, Relacions Internacionals i Agermanaments, Gent gran i Centres de Convivència i Infància, liderada per Liduvina Gil, celebrem el dia 1 d’Octubre dia Internacional de la Gent Gran per donar visibilitat i participació activa a tota la gent gran i a tots els àmbits de la vida pública.