Gandia commemora el Dia Mundial Contra el Càncer

La façana de l’Ajuntament de Gandia ja lluïx la pancarta commemorativa que ha estat desplegada amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer. Una jornada que no ha comptat amb un altre tipus d’activitats com s’havia organitzat en anys anteriors a causa de les restriccions imposades per la pandèmia. L’acte commemoratiu ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, la presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Gandia, Maribel Codina, i dels portaveus dels grups polítics municipals representats al consistori.

Després de l’acte, Diana Morant ha declarat que “ara mateix la sanitat ha estat posada en el focus de les nostres vides. Esta pandèmia ha convertit a les persones afectades pel càncer en doblement vulnerables perquè a més de lluitar contra la seua malaltia, la pandèmia ha omplit les nostres vides de solitud i amb una càrrega emocional important i de por”.

Amb este acte, des de Gandia s’ha volgut visibilitzar la lluita diària de moltes persones més enllà de la pandèmia. “No podíem deixar de commemorar este dia i enviar un missatge de suport col·lectiu a totes les persones afectades per esta malaltia, ja que la lluita contra el càncer l’hem d’afrontar com a societat”, ha destacat la primera edil, qui ha afegit que “igual que la pandèmia ja ha trobat un remei amb la vacuna gràcies a una immensa inversió, volem que se seguisca invertint en ciència i innovació per a desenvolupar nous tractaments”.

L’alcaldessa també ha valorat la feina que s’està desenvolupant des del Govern local per a aconseguir que Gandia siga cada dia una ciutat més saludable. “Hem de cuidar la nostra nutrició, fer esport i fugir de les amenaces de productes que provoquen malalties”, ha indicat.

Per la seua banda, Liduvina Gil ha traslladat el seu suport a “totes les persones que patixen la malaltia i a aquelles famílies que han perdut a una persona pel càncer. Hui és un dia per a seguir compromesos amb la igualtat de totes les persones davant la malaltia”.

Finalment, Maribel Codina ha agraït l’acte al consistori gandià i ha recordat que ahir va ser signat l’Acord Contra el Càncer perquè tota persona que vullga aportar el seu granet d’arena en la lluita contra esta malaltia puga fer-ho per a aconseguir que tots els malalts de càncer tinguen els millors recursos i tractaments, independentment de la seua situació econòmica.