Gandia commemora el Dia Mundial del Pàrkinson

La plaça Major de Gandia ha acollit este matí la lectura del manifest en commemoració del Dia Mundial del Parkinson. L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i altres membres del consistori han acudit a l’acte. L’encarregada de llegir el document ha sigut la presidenta de l’Associació de Pàrkinson Gandia Safor, Mari Carmen Escrivá. Han participat també els i les membres del Consell de la Infància de Gandia.

Les associacions de Parkinson sorgixen fa més de dos dècades amb el fi de millorar la qualitat de vida de les persones i el seu entorn. Amb el pas del temps, han anat professionalitzant els seus serveis. Tot i això, tal com s’ha llegit del document, continua «existint un prejudici sobre el seu paper en la millora sanitària i social d’este col·lectiu».

Per a reivindicar la necessitat d’atenció a esta malaltia, les associacions de Pàrkinson de la Comunitat Valenciana demanen a les autoritats competents un reconeixement de la seua labor. D’esta manera, requerixen, entre altres demandes, que se les incloga en el catàleg de centres acreditats i concertats i que se’ls faciliten l’accés al fiançament i als recursos econòmics. Així mateix, els i les membres del Consell de la Infància han volgut mostrar el seu suport al manifest.