Gandia commemora el pròxim dilluns el Dia Mundial contra l’Esclerosis Lateral Amiotròfica

El pròxim dilluns dia 21 de juny es commemora el Dia Mundial contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), un data que va declarar l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a fer una crida internacional perquè la ciutadania i les institucions donen visibilitat a una malaltia dramàtica i procuren servicis de qualitat per a tots aquells pacients que la patixen, així com millors línies d’investigació sobre les causes, tractament i curs de la malaltia.

Amb este motiu, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha comparegut en roda de premsa, acompanyada d’Ángel Arcos, i José Seguí, afectats per la malaltia, per a presentar les accions que des de l’Ajuntament de Gandia es realitzaran per a sumar-se a esta causa. Així, l’Ajuntament de Gandia il·luminarà el dia 21 de juny a les 21.30 hores aproximadament la façana del consistori, la del Teatre Serrano i la rotonda d’accés nord a la ciutat de verd, el color que representa la malaltia i l’esperança, per a donar visibilitat als pacients d’ELA i a les seues famílies. També es llegirà un manifest a les 12 hores davant de l’Ajuntament.

“L’any passat i l’actual ha sigut especialment dur per a les persones amb ELA o altre tipus de malalties neurodegeneratives perquè no han pogut rebre les teràpies que necessiten per culpa de la pandèmia”, ha declarat la regidora socialista, qui ha destacat que “tots i totes, ells i elles són unes persones valentes que lluiten dia a dia per fer una vida normal i que esperen que la societat científica trobe alguna cosa que ature la seua malaltia”. A més, la responsable de Sanitat ha posat en valor el camí que va recórrer Ángel Arcos l’any 2018 des de Gandia fins a Santiago de Compostela en bicicleta per a recaptar fons per a la investigació sobre l’ELA.

Per la seua part, Arcos ha agraït el treball de l’ajuntament per a fer visible la malaltia davant la ciutadania i ha reivindicat que es tinga en compte les necessitats i servicis diaris que necessiten les persones afectades per esta malaltia, i ha anunciat que “hui, aprofitant la setmana de l’ELA, hem creat l’Associació ELA Gandia-Safor destinada a l’ajuda tècnica de les persones afectades, a través de la qual impulsarem campanyes solidàries i benèfiques per a aconseguir els recursos necessaris i per a continuar fomentant la investigació sobre esta malaltia”.

Finalitzada la roda de premsa, la regidora Liduvina Gil, ha acompanyat a Ángel Arcos i José Seguí a visitar el despatx d’Alcaldia per a reunir-se amb l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, qui ha assegurat que el consistori continuarà treballant per a donar visibilitat a esta malaltia i per a aconseguir més recursos per als pacients.

L’ELA és una malaltia degenerativa del sistema nerviós sense cura que sol afectar persones adultes d’entre 40 a 70 anys. És la tercera malaltia neurodegenerativa més freqüent després de la demència i el Parkinson i afecta a més de 3.000 pacients només a Espanya.