Gandia competirà este estiu per aconsenguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, llança una nova edició del Moviment Banderes Verdes, una iniciativa que té com a objectiu guardonar l’esforç d’establiments hostalers i l’activisme dels municipis costaners per la transició verda en un context marcat per la recuperació de la pandèmia per la covid-19.

Esta edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s’ha unit l’Ajuntament de Gandia i 250 establiments hostalers de la ciutat. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a arrabassar la Bandera Verda a Dénia i Benidorm, guanyadors de l’última edició.

Esta iniciativa s’ha presentat hui a Gandia i ha comptat amb l’assistència del gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, i el regidor de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, qui ha agraït a Ecovidrio la seua col·laboració, recordant que Gandia aspira a guanyar el premi de Bandera Verda. “Les condicions estan millorant i amb esta mena de col·laboracions millorem els ràtios de reciclatge. El vidre és un material que es pot reciclar infinitat de vegades pel que reutilitzem el material i generem economia circular. Espere que els més de 200 establiments que participaran en la campanya ens ajuden a aconseguir el guardó”, ha indicat l’edil socialista.

Per part seua, Roberto Fuentes ha afirmat que “és una campanya important per a Ecovidrio, ja que se centra en els municipis turístics que són els que generen més residus d’este tipus durant l’estiu”. Sobre el moviment banderes verdes, Fuentes ha explicat que “es basa en dos pilars fonamentals sent el primer d’ells el suport a l’hostaleria per a facilitar el reciclatge de vidre amb recipients d’autocolpege que els facilitem. D’altra banda, fem costat als ajuntaments amb un ‘kit de comunicació’ que poden utilitzar per a fer arribar la importància del missatge del reciclatge a lloa ciutadania i els turistes”.