Gandia comptarà el pròxim mes d’octubre amb un avantprojecte d’usos dels tinglados del port

Gandia convocarà una comissió tècnic-política per a plantejar els usos definitius dels tinglados. És la novetat principal anunciada per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. Esta comissió estarà formada per agents polítics i socials com ara FAES, DestíSafor, Autoritat Portuària de València (APV), Confraria de Pescadors, Universitat Politècnica de València, consignatari del port, regidors del Govern local de les àrees afectades (urbanisme, turisme, pesca i Junta de Districte del Grau), a més del grup municipal de l’oposició i personal tècnic del consistori.

L’alcalde ha recordat que l’any passat juntament amb l’Autoritat Portuària es va posar en marxa un concurs d’idees que va llançar tres propostes sobre les quals es treballarà ara per a presentar la proposta final a l’Autoritat Portuària. “Amb esta actuació pretenem generar noves oportunitats alhora que fem desaparéixer la barrera entre el Grau i el port i ressolem els usos de la infraestructura”, ha declarat Prieto, qui ha avançat que “ara estem en l’hora d’avançar en el projecte i, per això, ja comptem amb els dos primers milions d’euros que ha consignat l’Autoritat Portuària de València”.

Sobre els terminis, l’alcalde ha manifestat que espera que el pròxim mes d’octubre ja hi haja una proposta ferma per a presentar a l’APV que inicie el procés de redacció del projecte definitiu i que permeta començar les obres l’any que ve.

Es tracta d’un avantprojecte que integre la zona a la barriada i que combinarà diversos usos que generen oportunitats i riquesa per a la ciutat, a més d’un pol d’atracció nou. El document base sobre el qual començarà a treballar la comissió contempla usos culturals (permanents o itinerants), espais d’oci per a xiquets i joves, restauració, a més d’una gran zona a la part de darrere dels tinglados i un projecte singular sobre el qual s’està treballant i que estarà vinculat a la mar.

“Aprofitarem l’oportunitat que tenim per a col·locar el port com a primer ordre. Per això, vull agrair a tots els que participaran en esta comissió que generarà un projecte motivador i il·lusionant”, ha remarcat la primera autoritat municipal.

Finalment, l’alcalde també ha explicat la distribució final dels tinglados. Els quatre primers seran utilitzats per la Confraria de Pescadors, tres per a la Universitat Politècnica de València, set per a Gandia i dos per a una futura implantació d’una línia de ferri que connecte Gandia amb les Illes Balears.