Gandia comptarà amb un agent d’innovació gràcies a les primeres ajudes concedides pel Ministeri que dirigix Diana Morant

El Ministeri de Ciència i Innovació que dirigix la ministra i exalcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha aprovat la concessió de prop d’1,8 milions d’euros en ajudes per a la incorporació d’agents d’innovació a 54 ajuntaments de la Xarxa de Ciutats de Ciència i Innovació, la Red Innpulso. Tal com ja va anunciar Diana Morant durant la seua visita a la nostra ciutat el mes d’octubre passat, Gandia, com a membre de la Red Innpulso, es veurà beneficiada d’estes ajudes, que en el cas de ciutats d’entre 20.001 i 100.000 habitants, suposen una la subvenció de fins al 75% del cost anual que té la implantació de l’agent d’innovació, és a dir, prop de 35.000 euros.

Els agents d’innovació es dedicaran, en exclusiva, a la implementació de les polítiques d’innovació municipals. La seua tasca consistirà a promoure el desenvolupament de projectes d’innovació digital, la licitació de projectes de compra pública d’innovació, i els plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular. També fomentarà l’emprenedoria tecnològica i social local. Les entitats beneficiàries han de fer, amb càrrec a esta subvenció, la contractació d’un agent local d’innovació en els tres mesos següents a la notificació de l’ordre de concessió de les ajudes.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci fet pel Ministeri de Ciència i Innovació. Prieto ha recordat que la ministra Morant es va comprometre a la nostra ciutat a posar en marxa esta línia d’ajudes i tres mesos després, Gandia podrà comptar amb un agent d’innovació. “Esta figura ens permetrà continuar apostant per l’impuls de polítiques d’innovació digital i la implantació de plans de sostenibilitat, per a continuar sent una ciutat referent a l’àmbit de la innovació dins de l’administració local”.

Per la seua banda, la ministra Diana Morant ha afirmat que “este Ministeri recolza les ciutats com Gandia com a agents principals del canvi, ja que han demostrat que volen, poden i han d’estar a l’avantguarda de la transformació global. Tots els alcaldes i alcaldesses tenen en mi una aliada: com a alcaldessa que he sigut, compartisc la seua vocació i experiència al servei proper de cada ciutadana i ciutadà. Des d’este ministeri, continuarem facilitant la innovació oferint assessoria i xarxes de coneixement a tots els municipis espanyols”.

La ministra Morant ha afegit que “enfortim la Red Innpulso, l’aliança de Ciutats de la Ciència i la Innovació, amb mesures concretes com facilitar la incorporació d’agents d’innovació als seus ajuntaments. Ara, en un moment en què volem que la transformació arribe a totes les ciutats, hem d’ajudar els ajuntaments a assolir els reptes de futur. Per això, vos ajudem a dotar-se d’agents especialistes en innovació. Esta és una de les importants mesures de la Red Innpulso, pionera, en què el Ministeri ja ha incrementat en un 50% la seua aportació”.

 

RED INNPULSO
La Red Innpulso (ARINN) és un fòrum de trobada de les ciutats guardonades amb la distinció ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ que concedix el Ministeri de Ciència i Innovació. Actualment, està integrada per 63 ciutats de totes les mides i en la nova convocatòria de concessió de la distinció s’han presentat 32 ciutats.
El guardó ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’, creat el 2010, té com a objectiu reconéixer les ciutats que es diferencien pel seu compromís i aposta per la R+D+I, donant suport a la innovació als seus territoris, definint polítiques, potenciant estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

A través d’esta Xarxa es potencia la col·laboració entre aquests ajuntaments en matèria de polítiques innovadores, es compartixen bones pràctiques en la gestió de les polítiques esmentades i es fomenten iniciatives de comunicació d’aquests projectes als ciutadans. Així mateix, la Red Innpulso és un agent actiu de promoció de polítiques com ara la compra pública d’innovació, el suport a les pimes i els emprenedors, i la participació en projectes en el context del Programa Horitzó Europa.