Gandia comptarà amb un Centre Integrat de Formació Professional

El secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler, ha visitat Gandia per mantindre una reunió de treball on han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la regidora d’Educació, Carmen Fuster, i el director general de Formació Professional, Manolo Gomicia.

Una trobada on s’ha abordat de manera especial la Formació Professional i on Miguel Soler ha informat l’alcaldessa que Gandia comptarà amb un Centre Integrat d’FP que també donarà servei a tota la comarca de la Safor. El Centre Integrat impartirà formació professional inicial i formació per a l’ocupació, que conduïx a títols de formació professional i certificats de professionalitat. A més, oferirà una oferta modular, flexible i de qualitat, per donar resposta tant a les necessitats dels sectors productius com a les necessitats individuals i expectatives personals de promoció professional i incorpora serveis integrats d’informació i orientació i col·labora en l’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral i altres aprenentatges no formals.

Diana Morant ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci Miguel Soler. “Per a nosaltres és una immensa alegria perquè suposa complir un dels desitjos d’esta ciutat. Parlar de la FP és parlar de professionalització dels sectors productius i este tipus de formació ha d’anar més enllà del dia a dia i analitzar cap a on volem anar de la mà dels nostres sectors productius”.
L’alcaldessa ha explicat que ara s’obre un procés per analitzar on s’ubicarà el futur centre i quin tipus d’oferta formativa oferirà una vegada que s’aborden aquestes necessitats amb el sector empresarial.

Per la seua banda, Miguel Soler ha recordat que el Ple de Consell va celebrar el passat cap de setmana a Dénia un Seminari on es va acordar la constitució d’un Consell Territorial de Formació Professional al llarg d’aquest semestre a l’àrea funcional que abasta la comarca de la Safor i on estaran representats l’administració local, els empresaris, els sindicats i els centres de formació.
“Hem de saber quina oferta tenim en l’actualitat i que volem oferir en el futur que s’adapte a les necessitats dels sectors productius” i ha explicat que en aquest sentit, els centres integrats de FP responen a la necessitat de formació contínua al llarg de tota la vida laboral. “Els canvis en l’entorn laboral són constants i cada vegada es produeixen a més velocitat i en aquest sentit, els centres de FP han de donar resposta integrada”.

Sobre l’elecció de Gandia per a la construcció d’este Centre Integrat de Formació Professional, el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional ha declarat que “Gandia sempre compleix amb les expectatives del Consell, i les necessitats de la comarca i de la ciutat indicaven que calia un centre d’aquestes característiques. Esperem que d’ací a l’estiu puguem definir una ubicació i puguem recollir de les empreses quin tipus d’oferta complementària ha d’oferir a la ja existent als altres centres de la Safor”.