Gandia comptarà amb un skatepark bowl en la plaça Roís de Corella

La zona del final del passeig Germanies situada en el sector Beniopa-Passeig, concretament en la plaça Roís de Corella, comptarà amb una nova instal·lació esportiva, un skatepark bowl, una infraestructura semblant a una piscina amb rampes construïdes expressament per a patinar, ja siga amb patins, skate, escúters o BMX.

Així ho ha anunciat este mateix matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat de la regidora de Gestió del Territori, Patrimoni Cultural, Agricultura i Medi Ambient, Alícia Izquierdo, Juan Montagud enginyer del projecte en representació de l’empresa Noray Enginyeria i Medi Ambient i Estudi d’arquitectura Moratal Palomino i amb Abel Segura, dissenyador i usuari de pistes de skatepark.

L’actuació compta amb un pressupost de 989.669,09 euros i té un termini d’execució de 4 mesos des de l’inici de les obres. Tal com s’ha explicat, esta actuació està a l’espera de la concessió d’una ajuda dels Fons Next Generation destinada a la posada en marxa d’entorns saludables i que pot aconseguir els 700.000 euros.

L’alcalde ha destacat que “amb esta intervenció es passa d’una font trencada a un espai aprofitable i disfrutable, al mateix temps que es dona una oferta d’oci per als joves. Estem transformant els parcs en espais per a ser viscuts i amb esta actuació disposarem un espai per als joves i per als quals no ho són tant. Donem una nova opció d’oci i en esta línia, podem també anunciar que en breu tindrem en marxa el concurs d’idees per a la remodelació integral del parc Ausiàs March”.

Les principals característiques i actuacions del projecte són les següents:

ACTUACIONS GENERALS EN LA PLAÇA:
En la plaça s’intervindrà amb una adequació urbana i paisatgística de l’entorn que millorarà el seu atractiu i permetrà una major afluència d’usuaris. Es renovarà la passarel·la que existix actualment, es redissenyarà la zona central de la plaça, es formaran camins i senders d’accés a les diferents àrees. S’executarà una nova zona de jocs infantils inclusius, un circuit biosaludable per a exercicis físics i de manteniment en la zona de jardí del costat oest de la plaça, pistes de petanca, i es col·locarà mobiliari urbà nou.

SKATEPARK BOWL
El skatepark se situarà sobre les instal·lacions en desús de la font. Amb este projecte s’ha buscat reutilitzar en gran manera les instal·lacions existents i sempre compartint les actuacions a realitzar amb els usuaris. El projecte quedarà definit en dues zones, una en el got superior per a un nivell de dificultat menor, i una altra en un segon got de major dimensió per a patinadors més experts. Hi haurà també un tram de transició i punts de patinatge d’iniciació, recorreguts orgànics i altres rampes menys exigents.

EL JOC SINGULAR
Per a la nova instal·lació del joc singular s’ha triat el castell de l’aventura, un fort medieval a l’estil dels vaixells que hi ha instal·lats en l’arena de la platja.

CAMBRES SMART CITY
S’instal·laran cambres Smart City amb tecnologia ‘On the edge’. El sistema realitza el recompte de les persones presents en el lloc, no grava les imatges, només monitoritza dades que seran integrats en la plataforma Smart City de l’Ajuntament de Gandia.

Abel Segura ha qualificat el projecte com molt interessant. “Com a dissenyador d’esta mena d’espais no se t’oferixen moltes oportunitats com esta. El skate és un esport que encara no compta amb molta inversió i a Gandia s’està apostant per esta mena d’infraestructures que donaran servei a usuaris de tots els nivells. És una instal·lació amb una envergadura prou gran i complix molts requisits que no s’havien contemplat en altres instal·lacions d’altres municipis. Estem molt satisfets amb com quedarà”.

Finalment, Juan Montagud ha volgut destacar que la zona comptarà amb il·luminació perquè la instal·lació puga ser utilitzada també durant els mesos amb menys llum solar com els d’hivern. “Serà un entorn segur per a tots on hi haurà un ús intergeneracional i on ja hem pensat i reservat espais per a generar en un futur zones de parkour o cal·listènia. Creiem i pensem que serà una actuació molt interessant que donarà servei i dinamitzarà una zona que estava en desús”.