Gandia comptarà per tercer any consecutiu amb el servei de motos elèctriques compartides d’Acciona

Acciona oferix des d’esta setmana a Gandia el seu servici de ‘motosharing’, amb una flota de 180 motos elèctriques d’ús compartit les 24 hores del dia. Esta iniciativa consolida la bona acollida que va tenir l’experiència de les temporades estiuenca de 2019 i 2020. El servici s’ha presentat hui en una roda de premsa celebrada al Moll dels Borja en què ha participat el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, que ha estat acompanyat per Jorge Conde, director d’expansió del servei de mobilitat d’Acciona.

Mascarell ha agraït Acciona la seua aposta per Gandia, ja que “ens aporta este servei que ens és útil per a millorar la connexió Gandia-platja amb un servei sostenible, equilibrat i diferent. Este tipus de mobilitat, que és el futur, ja s’ha consolidat a les ciutats més grans d’Europa i en algunes de les capitals de província més importants d’Espanya. En este sentit, que s’estiga prestant a Gandia dóna una idea de la rellevància que ja té com a destinació turística de referència. Ara tenim una excusa més per vindre a Gandia i moure’ns per la nostra ciutat d’una manera senzilla, econòmica i sostenible”.

Finalment, el regidor socialista ha informat que les persones que es donen d’alta en el servici, poden acudir a les tourist Info de la platja on se’ls farà entrega d’un obsequi.

Per la seua banda, Juanjo Conde, gerent de desenvolupament d’Acciona Mobility, ha assenyalat en la seua intervenció que “estar en llocs com Gandia per a nosaltres és un orgull i fer-ho per tercer any consecutiu encara més”, i ha afegit que “sectors com el turisme i la mobilitat hem estat molt afectats per la pandèmia, però hem de seguir treballant per a recuperar i implantar la normalitat de servicis com el que hui presentem. Servicis que són 100% sostenibles, que estan al servei del ciutadà, i que esperem que siguen copiats per altres municipis seguint l’exemple de Gandia”.

Conde també ha destacat en la seua intervenció que Acciona ha implantat un protocol d’higienització diària de les motos, desenvolupat d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. La flota està equipada amb tovalloletes per a la neteja de zones de contacte com el manillar, ‘ret’ un sol ús per al casc i un gel hidroalcohòlic que s’aplicarà a les mans abans i després de l’ús del servici. A més, l’APP inclou recomanacions d’autoprotecció i higiene, i es realitzaran campanyes informatives per al seu bon ús.

Els usuaris que estiguen interessats a utilitzar el servei ha de descarregar l’APP (ACCIONA motosharing mobilitat) disponible a IOS i Android. El servici compta amb un Centre d’Atenció a l’Usuari 24 hores i telèfon gratuït per a resoldre dubtes o possibles incidències. Les 180 motos disponibles en Gandia tenen unes prestacions equivalents a 125 cc i, a més, compten amb diferents maneres de conducció que s’adapten tant a vies urbanes com la de vies ràpides, ja que arriben als 100 km/h.