Gandia concedix a cinc ONGD ajudes per valor de 48.000 euros per a projectes de cooperació al desenvolupament

La regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha informat que una vegada reunida la Comissió Especial per a la concessió de subvencions en matèria de cooperació per a l’exercici 2020, s’han atorgat un total de 48.000 euros del pressupost municipal que aniran destinats a projectes solidaris i d’acció humanitària promoguts per les següents Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGD): Sendes Solidàries (7.551 euros), Creu Roja (14.901 euros), Escoles Solidàries (13.2010 euros), Viviendas para los Sin Techo (9.727 euros) i Cáritas (2.564 euros).

Gil ha destacat que “estes ajudes no s’atorgaven des de l’any 2011, quan el PP va accedir al Govern local, que no sols les va reduir, sinó que les va fer desaparéixer dels pressupostos”. Així, des del principi d’esta legislatura, des del Departament de Cooperació s’ha estat treballant intensament per a recuperar estes subvencions, publicant unes bases actualitzades i una nova convocatòria d’ajudes que enguany ja s’ha pogut fer realitat.

L’edil socialista s’ha mostrat molt satisfeta de la implicació que torna a tenir l’Ajuntament de Gandia en projectes solidaris, després de quasi una dècada sense destinar-se una línia d’ajudes adreçada a ONGD en el camp de la cooperació per al desenvolupament i els drets humans. També ha posat en valor “l’optimització de recursos que fan estes organitzacions, ja que espremen al màxim els fons que reben per a ajudar al major nombre de gent. A més, esta ajuda és fonamental per a les entitats que la reben i mostren el caràcter solidari que té tota la ciutat de Gandia”.

Liduvina Gil ha explicat que esta és una partida que estava congelada d’abans de 2011, de les retencions del 0,7 de les retribucions dels regidors de la Corporació municipal. Es tracta d’una partida finalista que sols pot anar per a projectes de cooperació i no pot utilizat-se per altres despeses, ni tan sols per a emergència social.

Amb l’otorgment d’esta partida que estava congelada, es posa de manifest el ferm compromís social que té l’Ajuntament de Gandia amb les organitzacions que treballen en cooperació al desenvolupament i la importància d’unes subvencions que busquen la promoció de la solidaritat i la integració a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.