L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la regidora delegada de la Infància, Liduvina Gil, han participat en la constitució de l’Òrgan Extern del Pla Local de la Infància, una constitució que s’ha realitzat per via telemàtica. Es tracta d’un òrgan presidit per l’alcaldessa format per regidors de diverses àrees del Govern municipal, representants polítics de l’oposició i responsables tècnics de l’Ajuntament de Gandia. A més de representants de centres educatius; escoles de música; centres de menors; organitzacions no governamentals i entitats relacionades amb la infància; el Consell Municipal d’Infància, i el Consell dels Joves de Gandia.
Amb esta constitució, Gandia fa un pas més per a ser reconeguda per Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància després d’aprovar-se durant el ple celebrat el mes de desembre de 2019 la presentació de la candidatura i haver-se elaborat ja el Pla Local de la Infància, document imprescindible per a donar suport a la candidatura de Gandia per a l’obtenció del Segell de Reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància. Un reconeixement que se sumarà a uns altres que ja ostenta la ciutat com són els de Ciutat Saludable, Ciutat Amigable amb la Gent Gran, Ciutat de la Ciència i la Innovació, Ciutat Educadora, a més d’haver sigut la primera Capital Cultural Valenciana.
Este Pla Local de la Infància ha de ser consensuat pels regidors, així com per tots els representants del teixit associatiu de Gandia relacionats amb esta matèria perquè facen les aportacions que estimen oportunes amb la finalitat d’aconseguir una ciutat que puga satisfer les necessitats i peticions dels més menuts.
Diana Morant ha explicat durant la seua intervenció que s’espera que aquest document siga presentat durant el ple d’este mes i que, una vegada aprovat i consensuat, siga remés a Unicef. “Hem d’agrair la implicació de tots els que formen part d’este òrgan intern, ja que amb la seua aportació Gandia és una ciutat més participativa”, ha recalcat.
D’altra banda, l’alcaldessa ha declarat que “una ciutat és l’espill de la societat que la construïx i habita. És el reflex de la manera de pensar dels seus veïns i veïnes, de com evolucionem, de com som i de com sentim. La ciutat és un ens viu que ens representa a totes i a tots: a majors, joves, adolescents… I, també als xiquets i xiquetes, a pesar que moltes vegades han sigut els grans oblidats”. Morant també ha animat als integrants de l’Òrgan Extern del Pla Local de la Infància a recrear la ciutat que imaginen des de la perspectiva dels ulls dels nostres xiquets i xiquetes. “Tal com recull l’article 12 de la Carta de Drets Humans, els menors estan reconeguts com a persones de ple dret i com a persones que poden manifestar-se públicament i este òrgan és una bona prova d’açò”, ha conclòs.