Gandia continua amb el procés de modernització dels pàrquings municipals

Els pàrquings municipals de Gandia continuen millorant i avancen per a adaptar-se a les noves formes de consum i de mobilitat. Així ho han explicat el regidor responsable de la gestió dels pàrquings municipals, Salvador Gregori, acompanyat per l’edil de Comerç, Vicenta Ferrer, el delegat comercial de l’empresa Siepark, Francisco Libertad, i Pedro Izquierdo, president dels comerciants del Centre Històric durant la roda de premsa.

En primer lloc, el representant de l’empresa ha valorat favorablement la posada en marxa el passat any del sistema de bonificació als pàrquings juntament amb els comerciants i el consistori. “Este sistema d’Eparkservice és la que té més terminals associats al món. Actualment, tenim 150 punts actius”, ha destacat. Francisco Libertad ha informat que, gràcies a la bona predisposició del consistori gandià per la innovació, s’estudien dos sistemes nous per millorar la comoditat dels usuaris a l’hora de fer el pagament.

El primer sistema està pensat a usuaris del pàrquing de manera esporàdica o turistes. Es diu ‘scan and pay’ i, utilitzant un codi QR imprés al tiquet permetrà a l’usuari realitzar l’abonament de la seua estada al pàrquing utilitzant el telèfon mòbil sense necessitat de descarregar una aplicació ni fer un registre.

El segon sistema va dirigit a l’usuari habitual de la instal·lació. Es tracta d’una aplicació post pagament on l’usuari es registra mitjançant un correu electrònic i una targeta de crèdit que seran associats a una matrícula. D’esta manera, el conductor accedirà al pàrquing sense necessitat de treure un tiquet i, una vegada finalitzada la visita al Centre Històric i abandonat el pàrquing, l’aplicació carregarà l’import de l’estada de manera automàtica i senzilla.

“En la pràctica aconseguim que l’usuari no perda temps amb cues innecessàries i eliminem consum de paper”, ha indicat Libertad, afegint que també s’estudia que els punts de càrrega per a vehicles elèctrics puguen repercutir el seu consum directament a l’import de l’estada del pàrquing o que es bonifique als vehicles menys contaminants.

Un altre dels aspectes que ha abordat Salvador Gregori durant la roda de premsa és la instal·lació de quatre nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics, per la qual cosa ja són 6 els punts de càrrega disponibles per als usuaris als pàrquings del Tirant i el Prado.

BALANÇ DE LES HORES BONIFICADES
El regidor socialista ha informat que des del 15 de desembre del 2021 fins al 15 de gener d’enguany han estat 1.421 els clients d’establiments del Centre Històric que han obtingut bonificacions als pàrquings municipals per fer les compres als establiments associats. Així, s’han bonificat 2.570 hores a una mitjana de 1,8 hores per acte de compra.

“L’objectiu d’esta iniciativa s’ha acomplit. Els mateixos comerciants han posat en valor la bonificació per a evitar esta falsa idea que a Gandia l’estacionament al centre costa diners. Tenim uns preus competitius, molt per sota del que es paga a altres ciutats i a més, et pot eixir gratis moltes vegades si fas les compres o consumixes en establiments adherits a la iniciativa”, ha declarat Gregori.

Per la seua banda, Pedro Izquierdo s’ha reafirmat en la importància d’esta mesura. “Una part significativa dels nostres clients és de la comarca i poder donar este tipus de facilitats és valuós. Estem avançant per a adaptar-nos als canvis de la societat i estes iniciatives seran positives per a la ciutat i el comerç”, ha assenyalat.