Gandia continua amb l’ampliació de la xarxa municipal Wifi

Gràcies a la participació en el projecte WIFI4EU (una iniciativa que promou el lliure accés de la ciutadania a la connectivitat wifi en espais públics com ara parcs, places i llocs públics) i la recepció d’una subvenció procedent de fons europeus a què va optar l’Ajuntament, Gandia continuarà ampliant la seua xarxa wifi municipal. Així ho han explicat este matí en roda de premsa l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i l’edil responsable de Govern Interior i Coordinació Administrativa, Nacho Arnau.

Tal com ha informat la primera autoritat municipal, encara que a la memòria inicial del projecte es contemplava la instal·lació de 10 punts d’accés wifi, l’empresa que va resultar adjudicatària va proposar ampliar esta oferta fins a 20 punts (ja es troben en funcionament), el doble del previst inicialment. Cadascun d’estos punts d’accés, seguint les condicions del projecte WIFI4EU, oferix connexió a Internet d’un mínim de 30 Megues de descàrrega, totalment gratuïta.

Prieto ha informat que per a prestar el servei, s’ha d’arribar per cable als punts de connexió de manera que encara no es pot accedir a tots els punts de la ciutat. D’esta manera, els nous punts d’accés gratuït al servei de wifi són els següents:

Plaça Prado: 3
Plaça Ajuntament: 1
Plaça Rei Jaume I: 1
Plaça Escoles Pies: 1
Plaça Tirant (a l’oficina de padró): 1
Parc Estació: 1
Plaça Xocolateres: 1
Jardí de la Casa de la Marquesa: 1
Plaça Tirant (a l’oficina Habitatge): 1
Mirador del Serpis: 1
Passeig de les Germanies a l’alçada de la Casa de la Marquesa: 1
Carrer Tossal: 1
Plaça Loreto: 1
Centre Cívic Roís de Corella: 2
Plaça Escorxador: 1
Retén de la Policia Local del Port: 1
Centre Social de Corea: 1

Durant la roda de premsa s’ha explicat que una de les novetats principals d’este servei que ja està implantat a Gandia és que ara no caldrà registrar-se com a usuari cada vegada que ens connectem a Internet en algun d’estos punts. Tal com indica el conveni WIFI4EU, quan accedixes als ajustaments del teu dispositiu mòbil, només has de fer clic a l’opció WIFI4EU. Aleshores apareix el que s’anomena el “portal captiu” (la primera pantalla que apareix quan et connectes a una xarxa de wifi pública) i ja pots navegar.

Pel que fa a la inversió realitzada, l’alcalde ha informat que el pressupost d’este projecte és de 29.277,16 euros. La subvenció procedent de fons europeus era de 15.000 euros i l’Ajuntament de Gandia va afegir 5.000 euros més per a millorar les condicions de la instal·lació i ampliar els punts de connexió wifi. A més d’esta quantitat, el consistori abonarà anualment 1.399 euros per a garantir el manteniment del servei fins a finals del 2024, amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més.

“Internet no és un passatemps. Ens ho ha demostrat la pandèmia. És una eina de treball, és una via d’aprenentatge, també és una manera d’apropar les administracions públiques a la ciutadania i facilitar-los els tràmits administratius. Per tant, ha de ser un dret. Potser no és l’internet més potent, però sí que és el més accessible als ciutadans. Abans com a regidor de Modernització i ara com a alcalde, seguiré treballant per a garantir l’accés de totes les persones a Internet i evitar la bretxa digital”, ha declarat Prieto, qui ha reafirmat el compromís del Govern local per “a seguir fent passos ferms per ser una millor ciutat. No podem perdre cap oportunitat per estar a l’avantguarda de les noves tecnologies, per innovar i situar la nostra ciutat com a destinació intel·ligent”.

Per la seua banda, Nacho Arnau ha afirmat que “internet és un dret que permet accedir a la informació i una manera de relacionar-se amb les persones i les administracions. La pandèmia ens va ensenyar que gràcies a internet es pot eixir millor de les situacions encara que siguen complicades”.