Gandia contra el tràfic i l’explotació sexual

El passat dijous 23 de setembre es commemorava el Dia Internacional contra el tràfic i explotació sexual de dones, xiquetes i xiquets. Per este motiu, des de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, junt amb la Consultora d’Igualtat FEM-ACCIÓ i la col·laboració del Campus de Gandia de la UPV van organitzar ahir diferents actes “conscients de la magnitud d’aquesta problemàtica i el greu sofriment de les dones víctimes del tràfic de persones”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro.

En primer lloc, la xarrada de sensibilització sobre este tema, amb el títol “Cadenes Invisibles. El tràfic de dones amb fi d´explotació sexual”.

Tot seguit, es va inaugurar l’exposició fotogràfica la Companyia Foteatro “Es tracta de persones”, amb la finalitat de conscienciar sobre el negoci de la prostitució i de les conseqüències d’aquest tràfic i explotació sexual. Es pot visitar al Campus Gandia de la UPV fins al 13 d’octubre.

“Espanya és el país europeu amb major demanda de sexe pagat i el tercer a nivell mundial convertint-se en destí per a les víctimes de tràfic. Darrere d’un negoci de diversió i oci per a homes s’amaga la dura realitat de l’explotació de dones i xiquetes amb fins sexuals. El tràfic de persones és la nova forma d’esclavitud del nostre temps, un negoci milionari que suposa una greu violació dels drets humans i que és l’activitat il·legal més lucrativa del món desprès del tràfic de drogues i d’armes”, ha recordat la regidora socialista.