Gandia contractarà fins a 50 persones en l’atur agrícola gràcies a una subvenció de 308.000 euros del SEPE

El Govern local ha anunciat hui la subvenció d’enguany atorgada a Gandia pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per a plans d’ocupació per a persones del sector agrícola durant els tres mesos d’atur de l’estiu. Una quantitat que ha augmentat quasi el doble respecte al període anterior, amb l’objectiu de pal·liar també els efectes de la pandèmia sobre el sector.

Així, la ciutat rebrà 308.000 euros, el que permetrà contractar fins a unes 50 persones (39 en 2020) en situació de desocupació i que seran seleccionades pel servei Labora (enginyers, capatassos i peons agrícoles) en el mes de maig. El nombre total dependrà de l’oferta disponible pel Labora i començarien a treballar per a l’Ajuntament de Gandia entre finals de juny i principis de juliol.

“Este programa vindrà a coincidir amb almenys dues línies més de subvenció per a plans d’ocupació per a persones desocupades majors i menors de 35 anys, que posarem en marxa juntament altres administracions i que ja anunciarem en breu”, ha indicat el regidor de Govern Interior i Coordinació Administració, José Manuel Prieto.

Cal destacar que l’augment de l’ajuda econòmica ha permés incrementar els espais verds i agrícoles d’actuació amb tres nous programes de treball d’adequació i conservació. Així, al Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, els camins rurals i els ullals de l’Alqueria del Duc i la Marjal de Gandia, se sumen ara les dunes i la platja de l’Auir, la via verda del Serpis i la Torre dels Pares.