Gandia destina 156.000 euros per a ajudar els col·lectius sociosanitaris en temps de pandèmia

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha comparegut en roda de premsa per a informar de l’aprovació de deu convenis que van obtenir el vistiplau a la Junta de Govern celebrada el passat dilluns i que ascendixen a un total de 156.000 euros que ajudaran a afrontar el dia a dia d’estes 10 entitats de caràcter sociosanitari.

L’edil socialista ha volgut destacar que les xifres registrades per la pandèmia de la covid-19 descriuen un escenari de crisi que posa de manifest una situació d’emergència sanitària, però també d’emergència social i econòmica amb importants repercussions per als col·lectius més vulnerables que afronten situacions de malalties cròniques, discapacitats a més de malalties de diferents tipus i diversos graus de dependència.

“Estos col·lectius desenvolupen activitats dirigides no només a l’atenció dels afectats sinó que van més enllà desenvolupant programes d’ajudes a la reinserció, integració sociocultural, etc.”, ha declarat Gil, qui ha volgut agrair a tots els col·lectius de diferents àmbits que porten endavant activitats de gran valor per a la societat. “Són serveis essencials per a la vida, perquè presten cures i serveis a les persones que precisament les administracions no estem cobrint”, ha remarcat.

Import dels convenis:
Associació Intercultural Midrashic, 3.750 euros
Associació Jezrael, 30.000 euros
Associació Minusvàlids Psíquics Mondúber, 9.000 euros
Associació de Sords de la Safor 25.000 euros
Associació Parkinson Gandia-Safor 27.710 euros
ASAEM 11.524 euros
Associació familiars malalts d’Alzheimer, 6.750 euros
Associació Minusvàlids Físics 11.250 euros
Col·lectiu Obertament, 8.000 euros
Associació Mosaic, 24.000 euros

Durant la mateixa Junta de Govern, també es va aprovar un conveni entre la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i l’Ajuntament de Gandia, per a la prestació d’assistència sanitària ambulatòria. Amb este acord que es desenvoluparà entre els anys 2021 i 2024 per un import total de 209.560 euros, es garantix la cooperació entre les dues administracions en el manteniment dels consultoris o centres del Raval, Beniopa i Benipeixcar i per a la prestació d’assistència sanitària a les persones assegurades del Sistema Nacional de Salut.