Gandia destina 300.000 euros per a la innovació i la transformació digital dels sectors comercial i turístic

L’Ajuntament de Gandia ha tret una convocatòria d’una línia d’ajudes directes per tal de fomentar la innovació i la transformació digital dels sectors comercial, serveis i turístic de la la ciutat. Esta convocatòria, dotada amb 300.000 euros, es planteja davant la necessitat d’impulsar la transformació digital de les empreses més menudes per fer-les més competitives i operatives en un entorn cada dia més digitalitzat.

En este sentit, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha afirmat que “a la nostra ciutat, des del primer dia de la crisi de la covid-19, hem tingut clar que el primer és assistir a les persones perquè ningú es quede enrere. Però, juntament amb això, hem de donar oportunitats als nostres sectors productius,  per a generar llocs de treball i competitivitat en estos moments tan durs, i per a la reconstrucció i la reactivació de la nostra ciutat. A Gandia, som conscients que la transformació digital és un element clau no sols per a seguir progressant des de la sostenibilitat, sinó també per a accelerar el procés de recuperació post-covid19”.

En concret, podran acollir-se a aquestes ajudes les microempreses i xicotetes empreses amb domicili fiscal a Gandia, dedicades a l’activitat comercial, inclosa la prestació de serveis, i a l’activitat turística. Es tracta d’unes ajudes que cobriran el 80% de la despesa, amb un mínim de 600 euros i fins a un màxim de 2.400 euros.

Pel que fa als requeriments caldrà realitzar alguna de les activitats de modernització establertes a la convocatòria com ara implantar solucions de connectivitat, aplicar tecnologies TIC, desenvolupar accions encaminades a fomentar el comerç electrònic o el màrqueting digital, etc. Una altra de les opcions es sol·licitar assessorament per a l’elaboració d’un diagnòstic tecnològic de l’empresa. En este sentit, la Federació d’Associació d’Empresaris de la Safor (FAES), ha ofert la seua col·laboració en tasques de consultoria i assessorament de les empreses.

Les sol·licituds estaran disponibles a la pàgina web de l’Ajuntament de Gandia http://www.gandia.es/ a partir de la seua publicació en el BOP entre el divendres i el dilluns pròxims. I s’hauran de presentar via telemàtica mitjançant la seu electrònica https://gandia.sedelectronica.es/info.0  fins el proper 1 de juny. Cal posar de relleu que les ajudes es concediran per ordre de sol·licitud, fins esgotar el crèdit disponible. Les empreses interessades poden obtenir una informació més completa mitjançant el telèfon 96 295 96 97 o demanant cita prèvia a la web de l’ajuntament http://www.gandia.es/, si desitgen que l’atenció siga de forma presencial, al Departament d’Urbalab.

Esta nova línia d’ajudes directes de 300.000 euros per a la modernització o transformació tecnològica se suma a altres ja concedides o encara en marxa per als sectors productius: 700.000 per al sector comercial i de serveis; 300.000 euros per al turístic i 200.000 euros per a la reactivació cultural. En total, 1,5 milions d’euros.

MARKETPLACE GANDIA

Diana Morant també ha anunciat que l’Ajuntament està treballant en un ‘Marketplace’, una gran plataforma  digital pròpia que reunix, sota un mateix paraigua, totes les empreses de la ciutat que tinguen productes que oferir al consumidor ‘online’ de tot el món. D’esta manera, tampoc hauran de deprendre de grans plataformes privades, que acaben controlant i dictant les regles dels sectors.