Gandia destina 50.000 euros al Consell dels Joves de Gandia per a la dinamització i el suport d’accions juvenils

L’Ajuntament de Gandia ha firmat un conveni de subvenció directa per la quantitat de 50.000 euros amb l’entitat Consell dels Joves de Gandia (CJG). L’objectiu és el de col·laborar en les accions relacionades amb la participació dels joves i el foment de l’associacionisme juvenil de la ciutat. La vigència d’este acord s’allarga des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2022 i es podrà prorrogar de manera anual fins a un màxim de quatre anys incloses les pròrrogues.

Gestió, dinamització i suport d’accions relacionades amb el món juvenil són els objectius pels quals s’ha firmat l’acord amb la regidora d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Gandia, Lydia Morant, i el president de la Comissió Gestora del Consell, Carlos Pajuelo, com a representants d’ambdós entitats. El CJG es dedica a la realització d’activitats de caràcter juvenil tenint en compte diferents valors com la protecció del medi ambient; el desenvolupament i la maduresa personal de la joventut; la solidaritat; i l’educació. Tot açò amb especial atenció a la igualtat en la diversitat i en la promoció de la dona jove.

Seguint les bases del CJG, amb la firma del conveni, este es compromet a aplicar unes accions mínimes dins del pla anual d’activitats en les quals es tindrà en compte la situació de la pandèmia i la normativa vigent del moment. Així doncs, el Consell dels Joves haurà de celebrar en una data propera al 12 d’agost activitats lúdiques per a la commemoració del «Dia de la Joventut»; i haurà de fomentar i promocionar l’associacionisme juvenil en la «Fira de l’Estudiant»,la qual celebrarà la seua XX edició enguany del dimarts 26 al divendres 29 d’abril.

Pel que fa a la resta d’accions mínimes, el CJG haurà d’organitzar «A la Fresca», jocs de taula, sopar col·lectiu i reproducció de pel·lícules durant els caps de setmana de juliol i agost. A més, s’haurà d’encarregar del «Survival Zombie» i al voltant del 31 d’octubre, s’ocuparan d’instal·lar un passatge del terror en motiu de Halloween. Amb l’objectiu de promocionar la pràctica segura de les relacions sexuals, també hauran de realitzar una campanya dirigida a la joventut amb la finalitat de fomentar l’ús del preservatiu.

A banda de les activitats culturals, el CJG haurà de proporcionar la impartició d’un curs de formació bàsica realitzat per una escola homologada per l’Institut Valencià de la Joventut i un de formació permanent realitzat per la mateixa institució, ambdós estan en vigor. A més, en el marc del seu funcionament bàsic, haurà d’oferir un servei d’informació juvenil i una edició del projecte “Border Nights – Els nits vores” de manera mensual, a excepció dels mesos de juliol i agost.