Gandia destinarà 2,4 milions d’euros del pressupost de 2022 per al manteniment de parcs i jardins

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, juntament amb la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, ha comparegut este matí al parc Ausiàs March davant els mitjans de comunicació per a informar que la inversió dels comptes municipals per a l’any 2022 pel que fa a parcs i jardins de la ciutat pujarà a 2,4 milions d’euros. Seguint la línia dels pressupostos dels darrers anys s’incrementarà en 200.000 euros la quantitat destinada a la contracta del manteniment i la neteja d’estos espais públics. A més, i com a novetat s’ha inclòs una partida de 120.000 euros per a humanitzar els nostres parcs i jardins.

“Les zones verdes han de comptar amb un bon manteniment i per això cal que hi haja més diners en el pressupost. Anem a tindre cura de les xicotetes coses als jardins i intentarem que totes les zones verdes estiguen tan bé com siga possible perquè la nostra ciutadania les puga gaudir”, ha afirmat l’alcalde, qui ha informat que Gandia disposa d’unes 300 zones verdes, entre parcs i jardins que sumen un total d’1.800.000 metres quadrats. La xifra suposa que Gandia disposa de prop de 24 metres quadrats de zona verda de mitjana per habitant, cosa que ens situa al doble de la mitjana que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que estipula que les ciutats haurien de disposar d’una àrea verda entre 10 i 15 metres quadrats per habitant per considerar-la saludable.

“Seguirem perseverant en esta línia i dotant de zones verdes allà on hi haja nous equipaments i per això s’ha de tindre la voluntat de dotar d’un finançament adequat les accions de govern”, ha recalcat Prieto.

Per la seua banda, Alícia Izquierdo ha incidit en la necessitat d’espais verds i ha destacat que amb la pandèmia la demanda i l’ús de les zones verdes ha augmentat. “Prova que estem complint amb esta demanda és el parc d’Ausiàs March que ja ocupa 83.000 metres quadrats de superfície després de l’ampliació que es va realitzar la legislatura passada”, ha indicat l’edil, qui sobre els 120.000 euros de més que s’implementaran al pressupost de 2022 ha explicat que aniran destinats a la millora de les zones verdes amb nous equipaments.

Per acabar, Izquierdo ha reivindicat l’important treball que s’està fent amb altres Administracions per a propiciar nous projectes de restauració i conservació dels nostres espais naturals.