Gandia destinarà 600.000 euros del romanent de tresoreria per adquirir el local del futur Museu de la Setmana Santa

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori; i el regidor delegat de la Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell, han comparegut en roda de premsa per anunciar l’aprovació d’importants mesures gràcies al romanent de tresoreria del 2022. Un romanent que, tal com ha recordat la primera autoritat municipal, ha passat dels 43 milions d’euros en negatiu de l’any 2015 als 25 milions d’euros en positiu del 2022.

Prieto ha explicat que s’ha decidit invertir al voltant de 17 milions d’euros en diferents actuacions, instal·lacions i ajudes que s’aniran desgranant a mesura que vagen sent aprovades per Junta de Govern. La primera decisió presa ha estat destinar una part del romanent a amortitzar i reduir el deute municipal. En total 2.760.000 euros seran destinats a este concepte.

Gandia demostra una vegada més que té un govern seriós que complix la seua paraula, amb rigor, ordre i estabilitat, que són les qualitats que ens definixen i que són qualitats que posem per davant en qualsevol de les decisions que prenem“, ha explicat Prieto, qui ha recordat que d’esta manera es complix la previsió que el mes de juny d’enguany el deute se situe en 265 milions d’euros, ja que dilluns que ve s’aprovarà a la Junta de Govern Local l’amortització immediata d’altres, 3 milions d’euros. D’esta manera, durant els darrers huit anys el deute s’ha reduït gairebé un 30%.

Un altre aspecte que s’ha explicat durant la compareixença és que l’amortització anticipada que es farà sobre el tipus que més grava el consistori, per la qual cosa s’espera estalviar entre 150 i 200 mil euros en funció de les variacions que puga tenir euríbor. “Una mostra més que sabem gestionar l’economia pública“, ha explicat l’alcalde.

Pel que fa al capítol d’inversions en infraestructures, l’alcalde ha anunciat que s’han decidit destinar 600.000 euros dels romanents a adquirir un edifici que puga albergar el futur Museu de la Setmana Santa de Gandia. Així doncs, s’ha dotat una partida pressupostària per poder iniciar la licitació pública perquè es puguen presentar propostes d’edificis i espais.

Hem de tindre en compte que ha de ser un lloc adequat a les necessitats que té el col·lectiu de la Setmana Santa i, per això, s’hi inclouran les característiques més adequades i que s’ajusten als requisits del nou Espai Museístic. Ha de ser un edifici que tinga una planta d’almenys uns 1.000 metres quadrats, ha de ser un espai cèntric i accessible que done facilitats a l’hora de l’entrada i l’eixida de les imatges. I per este mateix motiu ha de ser un espai amb una altura considerable (8 metres), ja que han de poder entrar i eixir les andes de les germandats“. Prieto també explicat que s’ha arribat a este punt després de gairebé tres anys de reunions amb el col·lectiu de Setmana Santa, i per això, “estem encantats de poder donar esta notícia a tan pocs dies de començar la celebració dels actes que tornaran a omplir els carrers de Gandia“.

Per part seua, Salvador Gregori ha destacat dues paraules com a claus a l’hora de definir la gestió municipal: ambició i rigor. “Hem de ser ambiciosos per estar a l’altura d’una ciutat dinàmica que sempre ha estat obrint camí, però ho hem de fer amb rigor com hem demostrat. No cremarem naus i el que fem ho farem sense que supose un cost afegit a les generacions futures“, ha indicat. Sobre la inversió en el futur Museu de la Setmana Santa, Gregori ha afirmat que “la Setmana Santa s’ho mereix. Per número són el segon col·lectiu més important“.

Salvador Gregori també ha informat que estes reduccions de deute suposen l’estalvi de les quotes i els interessos i ha anunciat que dins d’estos romanents també es contempla la liquidació del préstec que es va contraure al seu dia per fer les obres al Palau Ducal.

Finalment, Miquel Ángel Picornell ha mostrat la seua satisfacció per la decisió presa. “Estem davant d’una qüestió important a què comencem a posar solució. La Setmana Santa és realista i al costat d’ells intentarem complir els objectius de consens que ens marquem. Farem l’adquisició i la cedirem. A partir d’ací, la Setmana Santa de Gandia serà allò que vullga ser“.