Gandia elabora un protocol per a una pràctica esportiva segura

Davant l’inici de l’activitat per part de la majoria d’entitats esportives i tenint en compte les restriccions actuals derivades de la pandèmia que estem patint, el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Gandia ha elaborat un protocol per a l’ús segur de les Instal·lacions Esportives Municipals, en el qual s’ha prioritzat, d’una banda, l’estricte compliment de la normativa publicada per les autoritats i, per una altra, donar prioritat absoluta a totes aquelles mesures destinades a preservar la salut dels esportistes. Este protocol contempla mesures estrictes com la de reduir l’aforament dels grups d’entrenament o la de no autoritzar l’accés als acompanyants.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha informat que s’ha procedit a distribuir l’accés a les instal·lacions per franges horàries, grups d’edat, i disciplines esportives, a fi d’evitar aglomeracions i garantir una pràctica esportiva segura. L’edil socialista també ha recordat que el protocol d’ús de les instal·lacions esportives segures és “un document viu, obert i modificable que s’haurà d’ajustar en funció de l’evolució, de la pràctica i de l’experiència que anem adquirint entre tots i sempre pensant en la salut dels usuaris. Apel·lem a la comprensió d’aquells col·lectius i persones que pogueren veure’s afectats i continuarem oberts a qualsevol suggeriment que se’ns faça arribar per a millorar la seguretat dels nostres esportistes”.

Sobre el protocol, Morant ha afirmat que “som conscients que a moltes mares i pares els agrada observar com entrenen els seus fills i filles o simplement com realitzen la seua activitat, no obstant això, estos accessos no necessaris incrementen considerablement el risc de contagis pel que considerem que hem de ser prudents i respectar esta mesura, sempre pensant en el benestar de l’esportista i familiars. Un contagi per covid-19, pot comportar el tancament preventiu de la instal·lació on s’haguera produït”.

Lydia Morant ha explicat que després de reunir-se amb els diferents clubs de la ciutat, s’ha prioritzat l’organització d’activitats esportives entre setmana, per a xiquets i xiquetes a partir de cinc anys. En el cas d’infants de 3 i 4 anys, que són més dependents de la companyia d’un adult, d’una banda, s’ha decidit organitzar activitats que es puguen dur a terme a l’aire lliure entre setmana amb la implicació dels clubs, que reforçaran la presència de monitors per a l’acompanyament d’aquests menors, i per un altre, reservar els caps de setmana per a les activitats que hagen de desenvolupar-se en espais tancats, i permetent el passe a un acompanyant per menor, ja que hi ha menys afluència de persones i es pot assegurar millor el compliment d’aforaments així com un accés segur.