Gandia es beneficiarà del Pla 2400 d’habitatge protegit públic que promou la Generalitat

La regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, va assistir el dilluns passat al Palau de la Generalitat Valenciana per participar-hi en l’acte de presentació del Pla d’Habitatge Protegit Públic 2021-2026 que el Consell ha posat en marxa per a impulsar, mitjançant una inversió sense precedents de 294 milions d’euros (213 proporcionats pel Consell), la creació de 2.457 habitatges en els pròxims cinc anys, dels quals 1.131 seran construccions públiques, mentre que la resta s’edificaran gràcies a la col·laboració pública-privada. Un paquet de mesures que, a més, generarà més de 13.000 llocs de treball.

L’acte, encapçalat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i altres membres del Consell, també va comptar amb l’assistència, entre d’altres, de la directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán, i les homòlogues d’Emergència Habitacional i d’Habitatge i Regeneració Urbana, Pura Peris, i Elena Azcárraga, respectivament, que també van estar acompanyades per la subsecretària de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Blanca Jiménez.

Amb motiu de la presentació del projecte, Victoria va estar present en representació de l’Ajuntament de Gandia, ja que la capital de la Safor és un dels 18 municipis de la Comunitat Valenciana que es podran beneficiar d’este pla de promoció d’habitatge. Al respecte, es coneixen algunes dades específiques com la proporció d’edificacions que correspon a cada territori valencià: 1.155 habitatges a la província d’Alacant; 1.110 a la de València i 192 a la de Castelló.

El propòsit d’esta aposta ambiciosa per part de la Generalitat Valenciana és fer front a l’especulació immobiliària que s’ha aguditzat amb la crisi sanitària i garantir un accés digne a l’habitatge que done resposta a les necessitats socials post-covid. A més, l’aposta aproparà la Comunitat Valencianan als indicadors mitjans d’Europa en parcs d’immobles de lloguer coherents amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).