Gandia es consolida com una de les destinacions més segures de la Comunitat Valenciana i dissenya el dispositiu especial d’estiu

L’Ajuntament de Gandia va acollir divendres passat la Junta Local de Seguretat on s’ha abordat el dispositiu especial amb motiu de la temporada estival. Una reunió on han participat representants dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat. La trobada ha estat presidida per l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern a València, José Rodríguez Jurado, la regidora de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant, el Comissari Principal Cap de la Policia Local, José Martínez Espasa, així com regidors implicats a les àrees afectades pel dispositiu.

Després de la reunió, l’edil Lydia Morant ha informat que un dels punts abordats durant la trobada ha estat el balanç realitzat des de la Policia Nacional pel que fa a la reducció dels índexs de delinqüència, sobretot pel que fa als delictes lleus. Un balanç que manté Gandia com una de les ciutats més segures de la Comunitat Valenciana. “Són xifres que consoliden Gandia com una destinació segura durant tot l’any i que donen tranquil·litat a qualsevol persona que ens vulga visitar durant les vacances. Com altres anys, s’ha dissenyat un dispositiu especial que ajudarà a fer de la nostra ciutat una destinació segura i tranquil·la durant este estiu”.

La regidora socialista també ha explicat que s’ha realitzat un seguiment sobre el protocol de violència de gènere. A més, s’ha acordat aprovar el nou procediment operatiu de col·laboració i de coordinació entre la Policia Nacional i la Policia Local de Gandia. Es tracta d’un conveni que va ser aprovat en primera instància el 2020 i ara es veurà revalidat fins al 2028. Un acord que permetrà l’augment dels recursos que es destinen des de la Policia Local al seguiment de les víctimes de violència de gènere. “Com a administració no podem ignorar l‟existència d’esta xacra. Continuarem incidint en programes de formació des d’edats primerenques com La màscara de l’amor o participant en col·laboració amb el departament d’Igualtat amb Punts Violeta als esdeveniments multitudinaris que se celebren a Gandia per conscienciar tots els grups d’edat sobre este tipus de violència”.

També s’ha abordat el dispositiu que es desenvoluparà a l’arena de la platja amb els quads de la Policia Local que ja estan funcionant i que comptaran amb suport des de les patrulles. Este servei també es mantindrà a la nit. Al dispositiu a l’arena s’afegix el servei de vigilància mitjançant dron que permet cobrir grans zones i anticipar qualsevol classe d’incidents.

A més, la regidora ha avançat que ja s’estan ultimant els dispositius especials per a la celebració dels festivals Pirata Beach Festival i Mediterranea Fest que implicaran un reforç considerable a les zones on se celebren.

Pel que fa retén de la Policia Local, situat al Moll dels Borja, tindrà atenció durant juliol i agost i a més, des de juliol, també es posarà en marxa el SATE (Servei d’Atenció al Turista Estranger) en col·laboració amb la Policia Nacional.

Finalment, Morant ha volgut agrair a totes les forces i cossos de seguretat, així com a bombers i protecció civil per la seua implicació i col·laboració en el dia a dia de la ciutat.