Gandia es convertix en el municipi amb més subdestins SICTED

Gandia es convertix en el municipi amb més subdestins SICTED després que Turisme Generalitat Valenciana haja aprovat la incorporació d’Ador, Alfauir, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benirredrà, Daimús, Guardamar de la Safor, la Font d’en Carròs, Miramar, Palma de Gandia, Piles, Potries, el Real de Gandia, Ròtova, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga i Xeresa al projecte llançat i posat en marxa la passada legislatura pel Departament de Turisme. En estos moments, el projecte SICTED de Gandia seguix creixent i es consolida com un dels més importants a la Comunitat Valenciana. En l’actualitat en la destinació de Gandia hi ha 110 serveis turístics distingits i 44 adherits.

Gandia treballa des de 2015 com a destinació de qualitat SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions) l’objectiu principal és assolir un nivell de qualitat homogeni dins d’una destinació, amb millora contínua i unió de sinergies entre els serveis implicats en el segell. Este segell de qualitat depén de la Secretaria d’Estat de Turisme i en Comunitat Valenciana es treballa baix el paraigua de Turisme Comunitat Valenciana.

D’esta manera, totes les empreses i serveis d’estos municipis que s’incorporen al distintiu, han de complir uns compromisos per obtenir la distinció, consistents en autoavaluacions, formacions, tallers, assistències tècniques, plans de millora, treball en grups de millora i avaluacions que es realitzen de manera contínua al llarg del temps.
Com tots els segells de qualitat es partix de la base de la millora contínua com a necessitat, però la diferència en el SICTED la marca el treball en grups de millora que és el que fa créixer la destinació en qualitat, finalitat última d’este segell.

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha qualificat la decisió de Turisme Comunitat Valenciana com “una magnífica notícia que consolida a Gandia com un referent dins el turisme de qualitat, ja que cada vegada són més els establiments i serveis que se sumen al projecte. Només des de la qualitat i la sostenibilitat aconseguirem rellançar el sector turístic després de la pandèmia. Estem davant d’una oportunitat per a ampliar l’oferta lúdica, gastronòmica i esportiva i crec que, seguint este camí, podrem créixer conjuntament”.