Gandia és pionera també en ajudes específiques al sector pesquer

Gandia posa en marxa una nova línia d’ajudes pionera dins del seu Pla Econòmic, el qual ja haurà invertit en els darrers mesos en famílies i sectors productius 1.873.000 euros. I és que el Govern local destinarà 73.000 euros al sector pesquer. Així ho han anunciat este matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la regidora d’Agricultura i Pesca, Alícia Izquierdo; del president Junta de Districte Grau, Miguel Ángel Picornell; del president de la Confraria de Pescadors del Grau, Domingo Ciurana, i del secretari de la Confraria de Pescadors del Grau, Enrique Ferrer. «Ara, més que mai, hem de continuar generant activitat i hem de seguir ajudant a les famílies i als sectors productius per a generar noves oportunitats i atraure inversions», ha expressat Prieto.

Els 73.000 euros es repartixen en dos blocs: d’una banda, 50.000 euros que aniran directament a les barques, i els 23.000 euros restants a la Confraria de Pescadors. Es tracta d’una inversió que, tal i com ha indicat el president de la Confraria, és pionera, ja que és l’únic ajuntament que destina diners per a pal·liar les conseqüències d’una guerra.

Serà la Confraria de Pescadors la que repartirà 50.000 euros a les barques bonificant-los el gasoil. «Si les barques seguixen el mateix patró de consum que l’últim any, es calcula que rebran una ajuda per part de l’Ajuntament d’aproximadament el 25% del consum anual», ha afegit Prieto. Així, es completa la que ja està rebent de l’Estat, la qual rebaixa un 22% el preu del gasoil aproximadament. El càlcul del repartiment es farà d’acord ambl consum de gasoil per barca des de l’1 d’octubre de 2021 al 30 de setembre de 2022.

Pel que fa a l’ajuda als pescadors, el requisit per a ser beneficiaris és que les barques hagen treballat a Gandia almenys 6 mesos entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022. Esta, a més, es repartiran «entre tots els pescadors de cada embarcació i no només l’armador», ha assenyalat l’alcalde. «Vam insistir en el fet que es tinguera en compte també la part social. Que es repartira igual al propietari que al treballador, i més en estes dates que la situació està difícil. És l’únic ajuntament que ha aportat diners per alleugerar les conseqüències de la guerra», ha manifestat Ciurana.

«Des de la confraria volíem agrair l’Ajuntament de Gandia, que ha tingut sensibilitat amb nosaltres. Estes mesures pioneres ajudaran a pal·liar la mala situació estructural i conjuntural que està passant la Confraria», ha destacat Ferrer.

 

1.883.000 € PER ALS SECTORS PRODUCTIUS

De moment, són 1.550.000 euros els que s’han repartit en iniciatives com el Xec escolar-cultural, el Xec Comerç o Xec La Bici, però també en ajudes directes al sector primari com els 250.000 euros per tal de donar suport als llauradors en les despeses derivades del seu treball al camp. «Dins les competències atribuïdes com a administració local volem enfortir el potencial econòmic del nostre teixit productiu», ha ressaltat l’alcalde. Ara, Gandia és pionera de nou amb la suma de 73.000 euros destinats al sector pesquer per a pal·liar les dificultats econòmiques que patix i que s’han vist agreujades per la crisi energètica.