Gandia es prepara per a acollir la XXVI edició de la Mitja Marató i la 10K el pròxim diumenge

La sala de rodes de premsa de l’Ajuntament ha acollit hui la presentació de la XXVI edició de la Mitja Marató i 10K Ciutat de Gandia. A l’acte hi han participat la regidora d’Esports, Lydia Morant, i la presidenta del Club de Córrer El Garbí, Lourdes Vidal. Morant ha explicat que, com en edicions anteriors, el circuit gandià es caracteritza per ser molt ràpid i pla. La prova se celebrarà el pròxim 14 de novembre i tindrà eixida a les 9.30 hores.

Esta edició comptarà amb més de 2.100 participants (680 per a la 10K i 1.420 de la mitja marató) que gaudiran d’un recorregut homologat amb eixida a l’avinguda dels Esports i arribada a la pista d’atletisme. La regidora socialista va recordar que la prova recorrerà els barris de la ciutat i la platja, i que el recorregut pel passeig marítim es farà per la part superior a causa de les obres que s’estan fent a la calçada.

El lliurament de dorsals es realitzarà al pati Casa de la Marquesa a partir de divendres des de les 17.30 a les 20 hores, mentre que dissabte l’horari serà de 10 a 13.30 i de 17 a 20 i ja diumenge de 7.30 a 8.50, però només corredors que visquen a més de 30 quilòmetres de Gandia. En el cas de pluja, el lliurament se celebrarà a Fira Mercat.

“Agraïm al CC El Garbí la feina que duen a terme durant mesos per organitzar la mitja marató i promocionar l’esport de l’atletisme, així com a la Policia Local, Creu Roja, voluntaris i Protecció Civil, ja que sense la seua col·laboració, un esdeveniment esportiu d’esta magnitud seria impossible de realitzar”, ha finalitzat Morant.

Lourdes Vidal ha indicat que les inscripcions per a la prova ja s’han tancat i que en esta edició seran prop de 2.100 corredors els que participaran en la cursa dels quals un 30% procedixen de fora de la província de València. “Tindrem més de 300 persones que pernoctaran a Gandia i la platja amb l’impacte econòmic que això suposa. La mitja i 10K és un esdeveniment esportiu, però implica altres sectors com el turisme”.

Vidal ha explicat l’aposta de l’organització per la sostenibilitat, ja que el cotxe oficial de la prova serà elèctric i la samarreta de la mitja marató ha estat confeccionada amb materials reciclats. “És la nostra aportació per ajudar el planeta”, i ha finalitzat la seua intervenció agraint tots els patrocinadors de la prova i els prop de 600 voluntaris del club i altres col·lectius que faran possible este esdeveniment.

Un altre aspecte que s’ha destacat durant la compareixença és que la samarreta de la 10K serà blanca en homenatge als sanitaris. “Després de tot este temps i la tasca que han fet durant la pandèmia era necessari un reconeixement. Per això, des de l’organització vam decidir que fos blanca”, ha finalitzat la presidenta del CC El Garbí.