Gandia es prepara per a quatre dies de festa borgiana

Gandia lluirà la cara més borgiana del 3 al 6 de desembre. Durant quatre dies, l’Ajuntament de Gandia ha preparat tot un seguit d’activitats adreçades a tots els públics per tal de posar en valor la família més universal de la nostra ciutat alhora que es genera un nou focus d’atracció per a visitants i turistes que, a més, podran fer les compres nadalenques a la nostra ciutat.

Així ho han explicat este matí en roda de premsa el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell,  l’assessora del Departament de Polítiques Econòmiques, Comerç Indústria i Innovació, Vicenta Ferrer, el president de la cooperativa de comerciants del Centre Històric, Pedro Izquierdo, i Suso Monrabal, responsable de l’exposició ‘Ruta dels Borja a la Modernitat’.

Mascarell ha destacat que la figura dels Borja va ser un element clau per a entendre la gastronomia, el comerç i el patrimoni de Gandia. “Amb ells com a excusa estem creant un element d’atracció per a crear un producte turístic de primera ordre”, i ha afegit que esta iniciativa s’emmarca dins d’un paraigua impulsat per la Generalitat com és el Territori Borja. “Només ens queda animar a la ciutadania i visitants que gaudisquen les més de quaranta activitats que hem preparat i consumisquen als nostres comerços i establiments d’hostaleria”, ha indicat.

 

EXPOSICIÓ ‘RUTA DELS BORJA A LA MODERNITAT’
Suso Monrabal ha estat el responsable d’explicar que les diverses imatges es mostraran a més de 130 comerços de la ciutat que poden ser consultats a la www.visitgandia.es i que romandrà fins a l’11 de desembre. Tal com ha explicat el responsable de la mostra, comprèn des del 1896 a finals de la dècada dels 60 i recull imatges de temes costumistes, urbanisme, personatges, comerços, edificis singulars i oficis. Monrabal ha agraït la col·laboració de l’Arxiu Municipal i de l’arxiu Borja Monrabal que han permés fer este ampli recorregut sobre diversos aspectes de la ciutat de Gandia.

Finalment, Pedro Izquierdo ha posat en valor la iniciativa. “Tenim la sort de ser uns privilegiats perquè s’organitzen tantes activitats que ens ajuden a atreure més possibles clients als nostres comerços i establiments”, i ha conclòs la seua intervenció afirmant que este tipus d’iniciatives s’inicien sent xicotetes i que amb feina “podem arribar a convertir-la en un referent nacional”.

 

PROGRAMACIÓ

La programació completa de la primera Fira Borgiana està dirigida a tots els públics i consta de les activitats següents:
1. Espectacle inaugural el divendres 3 de la Plaça Major a les 19.00 h.
2. Mercat gastronòmic a la plaça del Prado: edició especial emmarcada a la Fira Mercat amb productes locals elaborats de forma artesanal.
Horari mercat:
• Divendres 3: de 19 h a 21 h.
• Dissabte 4: de 10:30 h a 14 h i de 17 a 21 h.
• Diumenge 5: de 10:30 h a 14 h i de 17 a 21 h.
• Dilluns 6: 10:30 h a 14 h i de 17 a 21 h.
3. Tapes borgianes al Centre Històric: creació de tapes d’inspiració borgiana elaborades amb productes de proximitat i de temporada a la plaça del Prado. Amb la col·laboració de diferents restauradors del Centre Històric, es podran degustar al mercat gastronòmic i es farà un show cooking de presentació.
4. Jocs borgians per a la infància al Passeig de les Germanies: tòtems per A pintar, puzles imantats, jocs de fusta i Photocalls tematitzats.
5. Activitats de dinamització al Centre Històric:
• Animació de carrer itinerant teatralitzat del 3 al 6 (per diferents espais de la ciutat) amb 2 actors.
• Animació teatralitzada itinerant amb xanques i equilibrismes del 3 al 5 de desembre.
• Espectacle itinerant S.A. For Dixieland Band. Street Band Show dies 4 i 5 de desembre a les 11 h.
• Visita Centre Històric amb el trenet amb sortida des de la plaça de les Escoles Pies.
6. Visites guiades:
• “L’arribada dels Borja” 4 i 6 a les 11:30 h.
• “Borja en femení” 4 a les 17 h i 5 a les 11:30 h.
• Visita teatralitzada al Palau Ducal: diumenge 5 a les 13 h.
• Visites guiades al Palau Ducal.
• Ruta Interactiva.
7. Exposicions: exposició fotogràfica “Del món dels Borja a la Modernitat” al Centre Històric amb la col·laboració del comerç local.