Gandia està representada per primera vegada en el Consell Territorial de la FEMP amb l’entrada de Diana Morant

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha escollit a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, com a vocal del Consell Territorial d’este òrgan estatal que vela pel municipalisme, la governança més pròxima a la ciutadania. És la primera vegada que la ciutat està representada en este espai de presa de decisions.

La designació de Morant com a representant de la Comunitat Valenciana en la FEMP es va produir durant la XII edició de l’Assemblea celebrada en el Palau de Congressos de Madrid. La trobada també ha elegit a l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, com a membre de la Junta de Govern de la Federació, i al primer edil de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, com a vocal del Consell Territorial.

Diana Morant ha expressat que és un honor representar al municipalisme valencià des del Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i ser la primera alcaldessa de Gandia en este òrgan de govern estatal. “Serà una oportunitat molt bona per a Gandia estar en els espais de l’òrgan més important de presa de decisions del municipalisme”, ha recalcat.

Morant ha assenyalat que traslladarà la veu dels valencians a la FEMP, i també la de Gandia, en una legislatura que serà la de la “la democràcia participativa i de les polítiques per a les persones, tenint com a horitzó els valors i principis de l’Agenda 2030 de l’ONU”.

El XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies és un òrgan on estan representats 7.381 municipis d’Espanya mitjançant els seus alcaldes i alcaldesses. Ha estat marcat per la lluita per la igualtat, incorporant la perspectiva de gènere de manera transversal des dels municipis, i el compliment dels Objectius de l’Agenda 2030 establits per l’ONU.

Al XII Ple va acudir Diana Morant així com el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Voro Femenía, i el diputat provincial per la Safor i regidor de Turisme i Platges a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell.

L’alcalde de Vigo, Abel Caballero, va ser reelegit president de la FEMP després d’aconseguir-se una candidatura de consens en el XII Ple de la institució.